Jaren 50 herleven met markt en muziek in Millse Hoogstraat

Elvis Presley staat centraal op deze Fiftiesday

MILL, 20070720 -- Zondag 12 augustus staan van 11.00 uur tot 18.00 uur de jaren vijftig en Elvis presley centraal in de Hoogstraat in Mill. Onder de naam Fiftiesday is er die dag live muziek, een aantal oldtimers en diverse marktkramen te vinden. Entree is gratis.


Deze Fiftiesday wordt georganiseerd door café de Geminte aan de Hoogstraat en de Frietkraam aan de hoek Hoogstraat Marijkestraat in Mill. "Wij vieren dit hele jaar dat er precies 50 jaar op deze locatie friet verkocht wordt," verteld Nancy Couwenberg van de Frietkraam. "Het hele jaar hebben we daarvoor diverse acties maar we wilde ook graag een dag terug in de tijd." "En wij wilde met café de Geminte een keer wat doen rond Elvis Presley," vervolgd Emil Minten van café de Geminte. "We hebben deze 2 ideeën bij elkaar gegooid en dat is de Fiftiesday op 12 augustus aanstaande geworden."

Van 11.00 uur tot 18.00 uur staan er diverse marktkramen in de Hoogstraat en is er volop live muziek. Emil verteld: "Er komen buiten kramen met allerlei spullen uit de jaren vijftig. Van kleding en sierraden tot singeltjes en gebruiksartikelen. Maar er zijn ook een paar speciale Elvis kramen voor de echte Elvis liefhebbers." Voor de verzamelaars van Elvis spullen is ook ruimte in het café beschikbaar om spullen te ruilen.
"Daarnaast zijn er een aantal springkussens en kunnen kinderen instappen om rond Mill een huifkartocht te maken," vervolgd Nancy. "Er zijn suikerspinnen, popcorn en live muziek op het buiten podium bij de Geminte maar ook akoestisch op ons terras." Daarnaast staan er een aantal oldtimers zoals een Dodge uit 1957, een Buick uit 1958 en een Ford Anglia uit 1964. Er is muziek door de Eightball Boppers, Killer & the Coolcats en Elvis from Mill. "Maar we verwachten ook nog wat Elvis look en sound-a-likes."

Mocht u nog handelswaar hebben wat past bij deze Fiftiesday, dan kunt u nog een kraam reserveren. Dat kan via tel. 06-10838612 of via de website www.fiftiesday.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over deze jaren 50 en Elvisdag in Mill.



Ingezonden persbericht