Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - Bromfietser onder invloed in bezit pepperspray|

De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus omstreeks 01.30 uur, op de Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn, een 28-jarige bromfietser uit Apeldoorn aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en in het bezit van een busje pepperspray. Hij kreeg een rijverbod en een procesverbaal voor het rijden onder invloed en verboden wapenbezit.

Agenten zagen dat de man bij een verkeerslicht op de Prins Willem Alexanderlaan de grootste moeite had om zijn brommer tot stilstand te brengen zonder te vallen. Hierop werd hij staande gehouden en moest hij blazen. De Apeldoorner blies een F-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek een alcoholpromillage van ruim 2,1. Tijdens de aanhoudingsprocedure werd er bij de man een busje pepperspray aangetroffen. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en een procesverbaal voor het rijden onder invloed en een procesverbaal voor verboden wapen bezit. Het busje pepperspray werd in beslag genomen.
|     |Apeldoorn - Veelpleger aangehouden                        |

De politie heeft op zaterdag 11 augustus omstreeks 16.00 uur een 36-jarige veelpleger uit Apeldoorn aangehouden wegens winkeldiefstal in een winkel in de Orangerie in Apeldoorn. De veelpleger is ingesloten.

De man werd door medewerkers van de winkel in de Orangerie betrapt toen hij zonder te betalen een kopieerapparaat voor foto's, ter waarde van bijna 80 euro, probeerde mee te nemen. De man werd overgedragen aan de beveiliging van de Orangerie en de politie werd ingeschakeld. Aangezien het hier om een veelpleger ging, is hij ingesloten. Het kopieerapparaat is terug naar de winkel.
|     |Apeldoorn - Jeugdige vandaal aangehouden                  |

Een 15-jarige jongen uit Beemte Broekland is op zaterdag 11 augustus omstreeks 10.30 uur aangehouden voor het intrappen van de ruit van de toegangsdeur van een bus. Tegen de jongen is procesverbaal opgemaakt. Justitie bepaalt wat er met de jeugdige vandaal gebeurt.

De jongen sloeg en trapte zonder enige aanleiding tegen een bus die bij de halte De Markt aan de Stationsstraat in Apeldoorn passagiers wilde laten in- en uitstappen. Hierdoor werd de ruit van de toegangsdeur vernield. Op aanwijzing van getuigen kon de jongen even later door de politie worden aangehouden. Justitie bepaalt wat er verder met hem gebeurt.
|     |Apeldoorn - School in brand                               |

Op zaterdag 11 augustus omstreeks 21.30 uur ontstond brand op het dak van school de Marke aan de Holtrichtersweg in Apeldoorn. De brand kon snel geblust worden. Wel was er veel rookontwikkeling.

De politie kreeg omstreeks 21.30 uur melding van de brand. Bij de school aangekomen bleek er brand te zijn op het dak. De brandweer kon de brand snel blussen.

Getuigen hadden drie jongens nabij de school en op het dak gezien die kort na de brand wegrenden. Hierdoor bestaat het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. De drie jongens zouden in de leeftijd van 15-18 jaar zijn. Alle drie droegen zij donkere jassen, één van hen had een witte pet en witte broek en was lichtgetint. De anderen waren blank één had een rode streep op zijn jas.

De politie heeft de brand nog in onderzoek.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen contact opnemen met de politie op nummer 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

---

---

---

---- --