Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Ulft - Bestuurder onder invloed aangehouden               |

De politie heeft zondagochtend 12 augustus omstreeks 05.00 uur, op de Grote Beer in Ulft, een 36-jarige man uit Ulft aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een procesverbaal.

De man werd op de Grote Beer in Ulft staande gehouden voor een alcoholcontrole. Daar blies hij een A-indicatie. Op het bureau bleek een alcoholpromillage van 0,8. Hiervoor kreeg de man een rijverbod van 4 uur en een procesverbaal.
|     |Aalten - Vrouw slaat beveiligingsmedewerker               |

Een 20-jarige vrouw uit Winterswijk is in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus rond 0.30 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Halte in Aalten nadat zij een beveiligingsmedewerker en een toezichthouder had geslagen. Tegen de vrouw is procesverbaal opgemaakt.

De vrouw was eerder die avond uit de horecazaak gezet omdat zij drugsgebruikte. Toen zij toch weer de zaak was ingelopen wilden een 25-jarige beveiligingsmedewerker en een 17-jarige toezichthouder haar uit de zaak verwijderen. Hierop sloeg zij de 25-jarige man meerdere keren in zijn gezicht waardoor zijn bril beschadigd raakte. Ook de 17-jarige man kreeg een klap. De politie werd ingeschakeld en de vrouw werd aangehouden en ingesloten. Tegen de vrouw is procesverbaal opgemaakt.
|     |Neede - Jeugdige vandalen aangehouden                     |

De politie heeft op zaterdag 11 augustus omstreeks 22.30 uur een 17-jarige jongen uit Eibergen en een 18-jarige jongeman uit Neede aangehouden. De jongens worden ervan verdacht op de Koningin Julianastraat in Eibergen stenen tegen geparkeerde auto's te hebben gegooid. De jongens werden ingesloten.

De jongens maakten deel uit van een groep jongeren die op de Koningin Julianastraat rondhing. Rond 22.30 uur werden er twee stenen gegooid naar auto's waarop de jongeren wegrenden. Een buurtbewoner zette de achtervolging in en hield de twee jongens aan en alarmeerde de politie. Twee auto's bleken beschadigd door de stenen. De jongens zijn voor de duur van het onderzoek ingesloten. De rol van de overige jongeren wordt nog onderzocht.
|     |Doetinchem - Opgepakt wegens harddrugs bezit              |

De politie heeft zaterdag 11 augustus omstreeks 23.30 uur een 35-jarige man en een 55-jarige man, beide uit Doetinchem, op de Kampoeniestraat in Doetinchem aangehouden voor het bezit van harddrugs.

De auto waarin de mannen reden werd op de Kampoeniestraat staande gehouden omdat er nog een boete openstond op het kenteken. Agenten zagen een wikkel, mogelijk afkomstig van cocaïne, in de auto liggen. De 55-jarige man gaf toe dat deze wikkel van hem was, waarop hij werd aangehouden. Verdere doorzoeking van de auto leverde ook nog een restje speed op wat van de 35-jarige man bleek te zijn. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het bureau. Tegen de mannen is procesverbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN

---

---

---

---- --