Politie Flevoland

Alcoholcontrole op water

Gezamenlijke actie positief ontvangen

Flevoland, 12-08-2007 o Politie Flevoland heeft zaterdagmiddag een alcoholcontrole gehouden op het Drontermeer, Veluwemeer, Wolderwijd en Nijkernauw. Deze controles werden uitgevoerd met andere instanties en collegakorpsen, waaronder de KLPD, Rijkswaterstaat en korps Noord-Oost Gelderland en werden volgens de politie positief ontvangen door de aanwezigen op het water.

Naast controle op alcoholgebruik van de watersporters, werden ook de papieren, vaargedrag, snelheden en uitrusting en enkele vissers gecontroleerd. In totaal zestig schippers moesten blazen, bij acht was er indicatie van alcoholgebruik. Eén schipper werd overgebracht voor een ademanalyse. Hij bleek een promille te hebben van 0,45 promille, wat is toegestaan. Op het water mag dat 0,8 promille zijn, op de weg 0,5.

In totaal werden twintig processen-verbaal opgemaakt, voor onder meer het niet juiste gebruik van de dodemansknop, afwezigheid van reddingsvesten, niet in het bezit zijn van vaar-en/of registratiebewijs, maar ook waterskiën in gebied waar dit niet mag en het niet stoppen voor rood verkeerslicht in sluis.