Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 12-08-2007

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT Na een achtervolging, die vanaf Overvecht via de rijksweg A27 tot aan de afrit Geertruidenberg duurde, heeft de politie een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden. De politie komt graag in contact met mensen die op het fietspad langs de Albert Schweitzerdreef aan de kant moesten springen toen de verdachte over het fietspad reed.

Op vrijdag 10 augustus, om 17.35 uur, zagen surveillerende agenten een rode Fiat Punto met hoge snelheid rijden. Toen ze de bestuurder op de kruising van de Brailledreef en de Einsteindreef wilden controleren ging deze er direct met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet. De verdachte reed hierbij met hoge snelheid oa. over het fietspad langs de Albert Schweitzerdreef. Verschillende fietsers moesten opzij springen om de auto te ontwijken. De politie roept deze mensen op zich te melden bij de politie van het district Utrecht Noord via telefoonnummer 0900-8844 om aangifte te doen.

De achtervolging ging verder via de A27 in de richting van Breda. Verschillende andere politieregios boden ondersteuning. Ter hoogte van de afrit Geertruidenberg kon de auto worden klemgereden, waarna de 23-jarige bestuurder uit Utrecht kon worden aangehouden. Van de verdachte bleek, n.a.v. eerdere verkeersoverdtredingen, het rijbewijs reeds ingevorderd te zijn. Mogelijk wordt de verdachte ook poging doodslag ten laste gelegd.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft op vrijdag, zaterdag en zondag verschillende fietsendieven aangehouden. Vrijdagmiddag 10 augustus rond 13.00 uur heeft de politie een 26-jarige Utrechter aangehouden, naar aanleiding van beelden van cameratoezicht waarop te zien was dat hij een fiets openbrak op het Smakkelaarsveld. Zaterdag 11 augustus rond 01.30 uur kreeg de politie melding van getuigen die een fietsendiefstal zagen gebeuren op het Jaarbeursplein. Ter plekke kon de politie een 38-jarige Utrechter aanhouden. Zaterdag rond 11.15 uur kreeg de politie ook een melding van een getuige die een fietsendiefstal zag gebeuren aan de Johannes Vermeerstraat. Ter plekke kon de politie een 15-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. Zondag 12 augustus rond 02.30 uur signaleerde de politie tijdens surveillance op de Voorstraat een 35-jarige Utrechter die zich de dag ervoor verdacht gedroeg bij gestalde fietsen. Omdat de fiets opengebroken was, is deze in beslag genomen en is de man aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Alle verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Als de eigenaren aangifte doen, kan de politie de fietsen aan de rechtmatige eigenaren koppelen.

Snelheidscontroles

UTRECHT en DE MEERN Op zaterdag 11 augustus heeft de politie tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Koningsweg. De politie heeft met een radar de snelheid van 729 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden maar liefst 285 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/uur, waar 50 km/uur toegestaan is. De bestuurders krijgen hun boete toegestuurd. In De Meern heeft de politie zaterdagmiddag met een lasergun de snelheid gecontroleerd op het Strijkviertel. Hier werden zeven bonnen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid was hier 84 km/uur.

Mishandeling

UTRECHT Vrijdagochtend 10 augustus rond 04.30 uur heeft de politie vier mannen, in de leeftijd van 21 tot 35 jaar uit Utrecht en Nieuwegein, aangehouden op de Steenweg. Zij voldeden aan het signalement van een groepje dat een 22-jarige Utrechter net daarvoor op de Oudegracht had geslagen. De mannen maakten veel ophef en zijn daarom aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Eén van hen, een 32-jarige Nieuwegeiner, wordt verdacht van de mishandeling. Twee van de verdachten verzetten zich hevig tegen hun aanhouding, waarop gepast geweld moest worden toegepast. De vier zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Vernieling autos

UTRECHT Zaterdagochtend 11 augustus rond 04.00 uur heeft de politie een 22-jarige Utrechter aangehouden op de Mariaplaats, op verdenking van het vernielen van autos. Meerdere personen bemoeiden zich met de aanhouding, wat een opstootje opleverde waarbij de politie gepast geweld moest gebruiken.

Onder invloed

UTRECHT Vrijdagavond 10 augustus heeft de politie rond 20.45 uur een 30-jarige Utrechtse bromfietser aangehouden op de Schaapstraat wegens het rijden onder invloed. De man reed tegen het verkeer in en wilde in eerste instantie niet stoppen voor de politie. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij 1440 ug/l blies. De man kreeg proces-verbaal. Zaterdag 11 augustus hield de politie rond 00.30 uur een 31-jarige Utrechtse bromfietsster aan op de Amsterdamsestraatweg. De vrouw was onder invloed en verzette zich tegen haar aanhouding. De bijrijdster, een 37-jarige Utrechtse vrouw, schold de politie uit. Beide vrouwen zijn aangehouden. Op het bureau blies de 31-jarige vrouw 910 ug/l, waarop zij een rijverbod van 11 uur kreeg. Beiden kregen proces-verbaal.