Persberichten Eemland Noord, 12.05 uur

Utrecht, 12-08-2007

Dodelijke aanrijding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Vrijdagmiddag 10 augustus is een 63-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg dodelijk gewond geraakt bij een aanrijding met een motor.

Om 17.05 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Vaartweg in Eemdijk. Ter plaatse bleek dat een 22-jarige motorrijder uit Nijkerkerveen in de richting van Bunschoten had gereden. Op de kruising met de Vinkenweg stak een voetganger vermoedelijk over. Bij de aanrijding raakte de voetganger, een 63-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, dusdanig gewond dat hij ter plaatse aan zijn verwoningen overleed. De motorrijder raakte eveneens zwaar gewond en is per ambulance naar het UMC vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus heeft de politie een 26-jarige bromfietser uit Bunschoten aangehouden omdat hij met te veel alcohol op reed.

Om 02.20 uur zagen surveillerende agenten de man zonder helm rijden op de Molenstraat. Op de Ongerweges lieten ze de Bunschoter blazen, waaruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij 805 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de bromfietser is ingevorderd.

Auto beschadigd door vechtpartij

BAARN Een vrouw die vrijdagmiddag met haar auto stopte bij twee vechtende mannen, moest het bekopen met een trap tegen het portier.

Vrijdagmiddag 10 augustus, iets voor 13.00 uur, stopte een 54-jarige automobiliste uit Baarn op de Berkenweg bij twee vechtende mannen. Zij sprak één van de mannen aan, die hierop een trap tegen het portier van de auto gaf. De vrouw reed door naar het politiebureau om de vechtpartij en de trap tegen haar auto te melden en om aangifte te doen. De politie ging naar de Berkenweg en hield de man die tegen de auto getrapt had aan. Het betrof een 27-jarige man uit Baarn. Omdat de andere man geen letsel had deed deze geen aangifte. Tegen de 27-jarige Baarnaar is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.