Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/08)

OOSTERHOUT NB, 12 augustus 2007

Overval in Opsporing Verzocht

HOOGE ZWALUWE: Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 14 augustus aandacht aan een overval in Hooge Zwaluwe. Het misdrijf vond plaats op woensdagavond 27 juni 2007, tussen 22.45 en 23.30 uur vlakbij de spoorwegovergang aan de Zoutendijk. Het slachtoffer betrof een 25-jarige vrouw uit Breda. Ze verklaarde in haar aangifte dat ze werd klemgereden. Daarbij is ze vervolgens mishandeld en beroofd. De vrouw spreekt over vier daders, drie mannen en een vrouw. Het viertal ging er vandoor met de tas van de vrouw. In het programma worden kijkers om bijzonderheden rond deze zaak gevraagd.

Opsporing Verzocht is te zien op dinsdagavond op Nederland 1, aanvang 21.05 uur. De herhaling is volgende dag te zien om 13.20 uur op Nederland 2. Het betreft een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, Politie en de AVRO, in het belang van opsporing van en ter voorkoming van criminaliteit.

Snoeien van boom leidt tot mishandeling

WERKENDAM: Het snoeien van overhangende takken van een boom leidde zaterdagmiddag 11 augustus tot een mishandeling in de Wittingsweer. Een 39-jarige vrouw uit Werkendam deed aangifte van het feit dat ze klappen kreeg van een 23-jarige straatgenote. Ze liep daarbij een pijnlijke neus en een zwelling op aan haar oog. De aanleiding van de ruzie was het snoeien van takken, de dag ervoor. De ouders van de verdachte hadden de takken gesnoeid, terwijl de direct betrokken buren op vakantie waren. Het slachtoffer is sleutelhouder voor de vakantiegangers en had de snoeiwerkzaamheden gemeld bij de politie. Kennelijk was daardoor ruzie ontstaan, die de 23-jarige Werkendamse met geweld beslechtte.

Stomdronken vader geeft rijfles op bromfiets aan 9-jarige dochter

DONGEN: De politie maakte zaterdagavond 11 augustus proces-verbaal op tegen een 39-jarige inwoner van Dongen. De dronken man liet zijn 9-jarige dochter onder zijn toezicht op een bromfiets rijden. Dat gebeurde rond 21.00 uur op de Middellaan. Het duo droeg niet de verplichte valhelm. De vader zat achterop en zijn 9-jarige dochter mocht van hem sturen. Ze reden ongeveer 50/55 km/u toen ze de politie tegenkwamen.

De Dongenaar bleek onder invloed van alcohol en is om die reden gearresteerd. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 830 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De politieagent maakte proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg de verdachte een rijverbod van tien uur opgelegd.

Hoofdletsel bij verkeerongeval

DEN HOUT: Bij een verkeersongeval op de Bergse Baan is een 82-jarige fietser uit Den Hout gewond geraakt. De man heeft vermoedelijk een schedelbasisfractuur opgelopen. Hij stak omstreeks 14.10 uur de Bergse Baan over, waarbij hij geen voorrang verleende aan een naderende motorfiets. Het slachtoffer kwam vanaf het fietspad uit de richting Markkanaal-Zuid en wilde de weg oversteken richting Terheijden. De motor werd bestuurd door een 29-jarige man uit Made. De laatste kwam met schrik vrij. Wel is zijn motor beschadigd.

Beschonken bestuurder botst tegen bushokje

OOSTERHOUT: Zondagochtend 12 augustus ontstond rond 08.20 uur een verkeersongeval op de Burgemeester Elkhuizenlaan. Daar was de bestuurder van een personenauto met hoge snelheid tegen een bushokje gebotst. De man was niet gewond. Wel waren het bushokje en de personenauto flink beschadigd. De veroorzaker, een 27 jarige Oosterhouter, werd gearresteerd omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 385 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en vorderden zijn rijbewijs in. Verder kreeg de verdachte een rijverbod van vier uur opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer