Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 12-08-2007

Man rijdt door na aanrijding

BILTHOVEN In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 augustus kreeg de politie om 02.50 uur de melding dat twee personen waren aangereden door een automobilist die er vervolgens vandoor was gegaan.

Een 27-jarige vrouw en een 26-jarige man uit De Bilt stonden op de straat bij het Emmaplein. Vervolgens stapte een man in een geparkeerde auto en reed achteruit, waarbij hij beide voetgangers raakte. De automobilist ging er vervolgens vandoor. De verdachte, een 27-jarige man uit De Bilt, werd door getuigen herkend. Hij is ontboden op het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Het mannelijke slachtoffer had geen letsel. De vrouw klaagde over pijn in haar knie. Zij zou hiervoor de volgende dag contact opnemen met haar huisarts.

Man rijdt tegen boom

ZEIST In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus raakte een 20-jarige man uit Zeist gewond toen hij met zijn auto tegen een boom langs de Weteringlaan botste.

De politie kreeg om 03.35 uur melding van de aanrijding. Ter plaatse troffen zij het slachtoffer met been- en armletsel naast de auto aan. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het UMC. Hij was met de auto tegen de boom gereden, waarbij de auto total-loss raakte.

Snelheidscontrole

DE BILT Op vrijdagmiddag 10 augustus hield de politie een snelheidscontrole op de Utrechtseweg. Tussen 14.00 en 16.30 uur passeerden 1.034 automobilisten de controlepost. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. 37 automobilisten reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 154 km/u.