Persberichten Lekstroom, 12.20 uur

Utrecht, 12-08-2007

11-jarige jongen met gestolen fiets aangehouden

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag 10 augustus om 16.40 uur meldde een getuige dat een jongen verdacht veel belangstelling toonde voor de fietsen op de Weerdstede. Ter plaatse bleek de jongen inmiddels te zijn aangesproken door medewerkers van stadstoezicht. De 11-jarige jongen uit Nieuwegein had een fiets bij zichdie hij gevonden zou hebben. De jongen is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij deed afstand van de fiets. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van de diefstal en mogelijk krijgt de jongen, gezien zijn jonge leeftijd, een alternatieve straf.

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag 11 augustus zijn twee vrouwen aangehouden bij een supermarkt aan de Passage.

De politie kreeg om 15.50 uur de melding dat twee vrouwen voor ruim honderd euro aan levensmiddelen had gestolen. Zij werden door winkelpersoneel aangehouden nadat zij, zonder de goederen te betalen, de winkel wilden verlaten. De twee vrouwen, 34 jaar en 51 jaar en beiden uit IJsselstein, zijn door de politie overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt.

Met alcohol op tegen boom

IJSSELSTEIN Op zaterdagmiddag 11 augustus, even voor 18.00 uur, reed een 26-jarige automobilist uit IJsselstein op de Televisiebaan tegen een boom. Een getuige wees de politie de richting waarin de bestuurder weg was gelopen. De agenten konden de bestuurder verderop op de Televisiebaan aanhouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Hij is ter controle van eventuele verwondingen en voor het afnemen van bloed vervoerd naar het Antonius-ziekenhuis. Het rijbewijs van de IJsselsteiner is ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Dronken achter het stuur

NIEUWEGEIN Zaterdagavond hield de politie een 51-jarige IJsselsteiner aan die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 19.10 uur controleerden agenten de automobilist op de Schakelstede. Een blaastest wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken, waarop de man werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij 740 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt. Het rijbewijs van de IJsselsteiner bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard.

Jongens hebben spijt van graffiti

HOUTEN Zaterdagavond 11 augustus zag een getuige om 20.55 uur hoe drie jongens graffiti spoten op een muur aan de Putterhaag. Bij het zien van de getuige gingen de jongens er vandoor. Omdat ze hun fietsen hadden laten staan en, naar ze later verklaarden, spijt hadden van hun actie kwamen ze terug. De jongens, één van 11 en twee van 13 jaar en allen uit Houten, zijn door agenten overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden zij dat ze het deze week ook al eerder hadden gedaan in de tunnel die onder de Rondweg doorloopt. In overleg met de ouders en jusititie zal naar een passende straf worden gezocht.