Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (12/08)

BERGEN OP ZOOM, 12 augustus 2007

Politie stuit op grote hennepkwekerij in Roosendaal

ROOSENDAAL: Op vrijdagmiddag 10 augustus stuitte de politie in een loods aan de Slaaistraat in Roosendaal op een professioneel opgezette hennepkwekerij. De plantage was verstopt in dubbele ruimten van een grote loods en had een oppervlakte van ruim 150 m2. In de kwekerij werden bijna 2000 planten gekweekt. Twee aanwezige mannen, 38 en 53 jaar oud en beiden afkomstig uit Bergen op Zoom, waren de oogstrijpe planten aan het knippen toen de politie binnenviel. Zij werden op heterdaad gearresteerd. De eigenaar (50 jaar) van de loods en zijn zoon (21 jaar), beiden inwoners van Roosendaal, zijn eveneens aangehouden. Alle vier de verdachten werden ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek bleek dat de kwekerij al enkele jaren dienst deed.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. Daarbij kreeg het drugsteam Courage ondersteuning van medewerkers van Essent en een gespecialiseerd ruimingbedrijf. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. De verkoop van de planten zou naar schatting ruim 350.000 euro hebben opgebracht. De inbeslag genomen hennepplanten zijn inmiddels vernietigd. De elektriciteit voor de hennepkwekerij werd illegaal afgetapt en medewerkers van Essent sloten daarom de loods af van het elektriciteitsnetwerk.

Politie en Openbaar Ministerie proberen het wederrechtelijk verkregen voordeel, dat de verdachten verkregen met illegale kwekerij, terug te vorderen. Dat gebeurt in het kader van de Ontnemingswetgeving (Pluk ze ) Ook Essent heeft aangegeven met een forse naheffing te komen van de gestolen elektriciteit.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. De politie werkt in die strijd nauw samen met partners als openbaar ministerie, woningbouw coöperaties, gemeenten, belastingdienst en fraude-inspecteurs. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Huiselijk geweld: politie pakt verdachten op

ZEVENBERGEN: De politie arresteerde in de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus een 36-jarige inwoner van Zevenbergen. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 30-jarige vriendin. Dat gebeurde in hun woning in Zevenbergen. De verdachte bedreigde en mishandelde kort na middernacht zijn vriendin. Dat gebeurde in het bijzijn van de 12-jarige zoon van het slachtoffer. Ook vernielde de man een gedeelte van de inboedel. Bij het geweld gaf hij zijn vriendin een kopstoot. Verder hanteerde hij een broodmes om haar te bedreigen. De verdachte was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol. Ook de te hulp gekomen politieagenten wilde hij te lijf gaan. De man werd gearresteerd en is in verzekering gesteld.

BERGEN OP ZOOM: Ook een 38-jarige inwoner van Bergen op Zoom pleegde geweld tegen zijn echtgenote. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus rond 00.30 uur. De vrouw riep de hulp van de politie in en de agenten constateerden uiterlijke verwondingen aan haar gezicht. Toen de man gearresteerd werd, richtte hij zijn agressieve gedrag naar de agenten. De politie moest gepast geweld toepassen om hem onder controle te krijgen. De man is ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer heeft met haar twee kinderen elders onderdak gezocht.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Inbreker bij toeval op heterdaad ingerekend

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een verkeerscontrole op de Noordsingel zagen agenten een man in een dikke winterjas lopen met de capuchon op zijn hoofd. Hij droeg een aantal tassen bij zich. Dat bevreemde de agenten en was reden om de man aan te spreken. Nagenoeg op hetzelfde moment sprak een geëmotioneerde vrouw de agenten aan met de mededeling dat er in haar kelderbox was ingebroken. Toevalligerwijs werd in de tassen die de man meezeulde de buit van de inbraak aangetroffen. Het ging om een grote hoeveelheid kleding en andere goederen. De verdachte werd meteen ingerekend en ingesloten. Het gaat om een 18-jarige Belg, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft. Hij pleegde het misdrijf op zaterdagavond 11 augustus rond 22.15 uur.

Bromfietser over de kop
OUDENBOSCH: Een 45-jarige vrouw uit Fijnaart raakte zaterdagavond 11 augustus gewond bij een eenzijdig ongeval. Ze reed rond 20.40 uur op de Zandeweg en wilde vanaf het fietspad de hoofd rijbaan oversteken Zij had echter de wegafscheiding (trottoirband) tussen de hoofdrijbaan en het fietspad over het hoofd gezien. Gevolg was een valpartij waarbij ze over de kop sloeg en hard op haar rechterschouder/arm terecht kwam. De vrouw liep een gebroken schouder op en verwondde haar rechteronderarm. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie trad verkeersregelend op, zette het ongeval op papier en zorgde voor stalling van de brommer.

Auteur: Jeroen Steenmeijer