Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (12/08)

BREDA, 12 augustus 2007

Acht arrestaties in uitgaanscentrum van Breda

BREDA: Het uitgaansleven in de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus begon gezellig druk. Er was veel en een gevarieerd publiek op de been. Tussen 01.00 uur en 03.00 uur was het onrustig in de Vismarktstraat. De bereden politie en agenten van het bike-team moesten daar tot twee keer toe ambulancepersoneel afschermen omdat het aanwezige publiek zich lastig tegen de hulpverleners gedroeg.

Rond 00.50 uur voerde de ambulance een onwel geworden persoon met spoed af. De 22-jarige man uit Dorst had vermoedelijk GHB (=hard drug) gebruikt.

Tien minuten later moest de ziekenauto weer terug komen. Dit keer voor een persoon met een gebroken been. Volgens omstanders was de man geduwd of geschopt.

Vanwege het verstoren van de openbare orde, het niet voldoen aan vordering van de politie en/of belediging van de politie zijn aangehouden:

- 51-jarige man uit Breda

- 31-jarige man uit Deurne

- 32-jarige man uit Helmond

- 19-jarige man uit Breda

- 19-jarige man uit Breda

Vanwege vechten, mishandeling of openlijke geweldpleging zijn opgepakt:

- 22-jarige man uit Breda

- 17-jarige jongen uit Etten-Leur

- 33-jarige man uit Breda

Politie, gemeente Breda én horecaondernemers willen het uitgaan in de Bredase binnenstad veilig en gezellig houden. De politie treedt daarom op tegen verstoringen van de openbare orde, geweldsdelicten, vandalisme, en ander wangedrag (waaronder wapenbezit en drugsdelicten).

Groep valt twee jonge vrouwen lastig

BREDA: Zaterdagavond 11 augustus viel een groepje van vier personen twee passerende meisjes lastig. De mondde uit in een openlijke geweldpleging.
De twee slachtoffers (21-jarige Bredase en 23-jarige Tilburgse) liepen rond door het park Valkenberg. Ze waren van het NS-station onderweg naar de Bredase binnenstad. Om nog onbekende redenen werd het tweetal uitgescholden en even later belaagd. Daarbij eisten de daders de mobiele telefoon op van een van de slachtoffers. Om de eis kracht bij te zetten werd een mes getoond door een vrouwelijke verdachte. De twee slachtoffers konden aan de groep ontkomen, nadat ze een paar schoppen hadden geïncasseerd.
Surveillerende agenten grepen in en arresteerden:

- een 22-jarige man uit Breda

- een 19-jarige man uit Breda

- een 16-jarige vrouw uit Oosterhout

- een 18-jarige vrouw uit Oosterhout

Het viertal is voor nader onderzoek ingesloten. Een van de slachtoffers heeft inmiddels aangifte gedaan van wat haar is overkomen. Het andere slachtoffer heeft het doen van aangifte nog in overweging.

Ruzie op de kermis in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD: Op de kermis van Sint Willebrord vond een mishandeling plaats. Dat gebeurde zondag 12 augustus rond 01.00 op het Emmausplein. Uit het politie onderzoek bleek dat een 43-jarige jarige vrouw uit Sint Willebrord mishandeld was door een bekende van haar. Dat betrof een 37-jarige man uti Sint Willebrord. Toen de echtgenoot (43-jaar) van het slachtoffer het opnam voor zijn vrouw, kreeg ook hij klappen. De dader vluchtte daarna naar huis. Het mishandelde echtpaar ging met een aantal vrienden achter de dader aan. Bij zijn woning werden o.a. het rolluik en tuinmeubilair vernield.
Op dat moment kwam de politie tussen beide. De 37-jarige man uit Sint WIllebrord werd gearresteerd en in verzekering gesteld. De 43-jarige man uit Sint Willebrord deed aangifte en is door de politie ook verhoord over de aangerichte vernielingen bij de woning van zijn belager. Van deze zaak is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer