Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (12/08)

TILBURG, 12 augustus 2007

Politie arresteert man vanwege onzedelijk gedrag

TILBURG: Zaterdag 11 augustus arresteerde de politie om 19.00 uur een 49-jarige Tilburger op verdenking van aanranding. De dronken man gedroeg zich hinderlijk en lastig in een speeltuin aan de Lieven de Keystraat, althans dat was in eerste instantie de melding. Een gewaarschuwde politieagent sommeerde de man om te vertrekken uit de speeltuin. Meteen daarna werd de agent aangesproken door een buurtbewoner Hij vertelde dat de verdachte vermoedelijk kinderen onzedelijk had betast. Het zou gaan om vijf meisjes van rond de 10 jaar. Aanwezige kinderen bevestigden het verhaal. In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte meteen aangehouden en gearresteerd. Hij is in verzekering stelt. Politieagenten van het zedenteam onderzoeken de zaak momenteel en proberen duidelijkheid te krijgen in de zaak.

Wheely van motorrijder leidt tot verkeersongeval

TILBURG: Een motorrijder veroorzaakte zaterdagmiddag 11 augustus een verkeersongeval op de kruising Academielaan / Prof. Cobbenhagenlaan. Tijdens het maken van een wheely met hoge snelheid verleende de motorrijder geen voorrang aan een scooterrijder, aldus een aantal getuigen. Een aanrijding was het gevolg.
De scooterrijder betrof een 19-jarige man uit Tilburg is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn exacte verwondingen zijn onbekend. Hij had in ieder geval letsel aan zijn armen en gezicht, maar was goed aanspreekbaar.
De politie ging over tot de arrestatie van de motorrijder, een 25-jarige Tilburger. Hij wordt verdacht van het in gevaar brengen van het verkeer, een misdrijf uit de Wegenverkeerswet.
Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld.

Te snelle automobilist raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: Een 42-jarige Tilburger raakte zaterdagmiddag 11 augustus zijn rijbewijs kwijt. Dat gebeurde omdat hij vanwege een forse snelheidsovertreding op de Midden Brabantweg zijn rijbewijs moest inleveren. Een politieagent klokte de automobilist op een snelheid van 184 km/u op een plek waar een maximum snelheid 70 km/u geldt. Een overschrijding met 114 km/u dus. Reden voor een proces-verbaal en invordering van het rijbewijs.

Fietsendief op heterdaad ingerekend

TILBURG: Agenten van het bike-team arresteerden een fietsendief op heterdaad. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus. Rond 05.15 uur hoorden de surveillerende bikers en krakend geluid. Onderzoek wees uit dat een 25-jarige Tilburger bezig was met het stelen van een fiets op de het Besterdplein. Het slot had hij al geopend. De man is aangehouden en ingesloten. Hij bekende de diefstal. Zijn motief was gelegen in het feit dat eerder zijn eigen fiets ook gestolen was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De gestolen tweewieler staat, in afwachting van de rechtmatige eigenaar, in het politiebureau gestald.

Zeven automobilisten kijken te diep in het glaasje

TILBURG: In de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus pakte de politie zeven automobilisten op. Ze worden alle zeven verdacht van het rijden onder invloed van alcohol.

Het rijden onder invloed is een misdrijf. Van verdachten wordt een ademanalyse afgenomen om het adem alcohol gehalte vast te stellen. Strafbaar is iemand die 220 ug/l of meer blaast. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Alleen als een verdachte vanwege medische reden niet kan blazen, wordt uitgeweken naar een bloedproef.

Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.

Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l. De regeling geldt voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar.

Alcoholgebruik in het verkeer is een van de speerpunten waar de politie streng tegen optreedt, net als het niet gebruiken van de autogordel of valhelm, het rijden door rood licht en het overschrijden van de maximum snelheid. Die speerpunten zijn overigens niet willekeurig gekozen. Gebleken is namelijk dat al deze aandachtsvelden sterk van invloed zijn bij de toedracht van verkeersongevallen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer