Politie Haaglanden

persberichten 12 augustus

Haaglanden, 12-08-2007

Zakje met wit poeder valt op
Den Haag Agenten controleerden vrijdag 10 augustus om 22.35 uur na een tip van een buurtbewoner een trio jongeren op de Parallelweg op verdenking van handel in drugs. Tijdens dit gesprek viel een zakje met witte inhoud op de grond. Hierop hielden de agenten de drie Hagenaars (16 en 19 jaar) aan. Op het politiebureau bleek de het zakje cocaïne en heroïne te bevatten. De verdachten zitten nog vast voor nader verhoor.

Dat is geen spelletje
Den Haag Een jongen van 12 jaar greep vrijdag 10 augustus om 20.45 uur op de Grote Marktstraat zijn vriendje bij de keel, deelde een paar klappen uit en eiste de telefoon van zijn vriendje op. Het vriendje was bang en rende weg naar beveiligingsmedewerkers van een nabijgelegen winkel. Zij schakelden de politie in. De 12-jarige jongen verklaarde dat het een spelletje was geweest, maar aangezien zijn vriendje dat niet als zodanig ervaren had, wordt de zaak door de politie in behandeling genomen.

Hoge rekening
Den Haag Twee klanten van een strandtent aan de Strandweg vonden het vrijdag 10 augustus om 20.45 uur niet nodig om hun genuttigde drankjes af te rekenen en verlieten zonder te betalen het etablissement. Het personeel gaf aan de politie hun signalement door, en even later vonden agenten de 33-jarige man en 19-jarige vrouw uit Schiedam in de buurt van de Palacestraat. De vrouw had het wijnglas nog in haar hand. De twee waren geenszins van plan de rekening te betalen, waarop de agenten ze aanhielden. Op het politiebureau kregen zij elk een nog veel hogere rekening: een boete van 150,- voor flessentrekkerij.

Dieven op heterdaad betrapt
Den Haag Getuigen belden de politie nadat zij zondagochtend 12 augustus om 05.00 uur twee mannen aan een auto zagen rommelen op de Fahrenheitstraat. Tussen de ruit van de auto stak nog een schroevendraaier en één van de mannen had ook een schroevendraaier in zijn broekzak. De 32-jarige en 24-jarige Hagenaar werden aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Bij hun fouillering kwam een navigatie systeem dat precies op de houder in de auto paste tevoorschijn. Daarbij hadden ze een autosleutel op zak met dezelfde sleutelhanger als sleutels die in de auto lagen. De mannen zitten nog vast voor nader verhoor.

Paard veroorzaakt botsing
Den Haag Twee fietsers en een paard kwamen 11 augustus om 14.20 uur met elkaar in botsing op het fietspad van de Madepolderweg. Het paard schrok waarschijnlijk ergens van en hierdoor kon de ruiter het paard niet meer onder controle houden. Het paard botste tegen twee langskomende fietsers, die vielen. Een 69-jarige vrouw uit Wateringen liep hierbij een hoofdwond op. Ze hoefde hiervoor niet naar het ziekenhuis.

Met goede bedoelingen
Den Haag De politie nam vrijdagavond 10 augustus om 18.45 uur ongeveer 40 dieren in beslag in een woning op het Eeldeplein. In de vervuilde woning had de dierenambulance acht katten, dertien cavias, vier ratten, dertien konijnen en twee hamsters in verwaarloosde toestand aangetroffen. Het stel, een 26-jarige Hagenaar en een 25-jarige Haagse, had de dieren uit goede bedoelingen in huis had gehaald, maar kon de zorg voor zo veel dieren niet bolwerken. Ze deden met uitzondering van één kat afstand van al hun dieren.

Straatje keren is ook rijden
Den Haag Agenten zagen 12 augustus om 00.30 uur een automobiliste straatje keren op de Moskousingel. Bij een blaastest bleek dat de 39-jarige Amsterdamse veel te veel gedronken had; ze blies 660 ugl. Hierop hielden de agenten haar aan. De vrouw was het hier niet mee eens. Zij vond dat straatje keren niet hetzelfde is als rijden. De Amsterdamse is een beginnend bestuurder en ontwam niet aan een proces-verbaal. Ook moest ze haar rijbewijs inleveren. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille).Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving: voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Kamernummer vergeten
Leidschendam Een 58-jarige Voorburger noemde zaterdag 11 augustus om 09.00 uur, na het nuttigen van een maaltijd in een hotel aan het Stationsplein, verschillende malen een verkeerd kamernummer om maar niet de rekening te hoeven voldoen. De politie hield de Voorburger aan voor flessentrekkerij. Op het politiebureau bleek de man nog wel meer rekeningen niet te betalen: hij had nog 1.184, 64 openstaan aan boetes. De man zit nog vast totdat hij al zijn rekeningen heeft betaald.

Snelheidsduivel
Leidschendam Een 35-jarige man uit Amstelveen haalde 12 augustus om
01.10 uur op hoge snelheid agenten in, die in een onopvallende surveillance wagen op de A4 reden. De agenten volgenden hem over een afstand van bijna vier kilometer met een gemiddelde snelheid van 170 km per uur. De maximum snelheid is daar 100 km per uur. Bij de carpoolplaats ter hoogte van de afslag Rijswijk-Zuid hielden ze de man staande en vorderden zijn rijbewijs in.

Twee mannen vernielen ruit
Leidschendam Agenten hielden 11 augustus om 01.45 uur twee mannen aan die een ruit hadden vernield bij een uitgaansgelegenheid op de Damlaan. De mannen waren luidruchtig en vervelend geweest en de uitbaters hadden hen verzocht de zaak te verlaten. Hier waren zij het niet mee eens en bij een opstootje bij de uitgang, sloegen de 25-jarige en 23-jarige Leidschendammers een ruit in. De mannen kregen een proces-verbaal en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Rijbewijs kwijt in Wassenaar
Wassenaar Drie mannen moesten in de afgelopen dagen hun rijbewijs op het politiebureau in Wassenaar achterlaten. Een 26-jarige Hagenaar reed 11 augustus om 17.00 uur met een snelheid van 106 km per uur over de Rijksstraatweg, waar de maximum snelheid van 50 km per uur geldt. Een 54-jarige snorfietser raakte 11 augustus om 21.00 uur ook zijn rijbewijs kwijt. Hij blies bij een alcoholcontrole op de Langestraat 700 ugl. Op de Rodenburgerlaan hielden agenten 10 augustus om 23.20 uur een 55-jarige man uit Wassenaar aan. Hij blies 590 ugl. Ook hij moest zijn weg te voet vervolgen en zij rijbewijs inleveren. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille).Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving: voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Waterpop
Wateringen De politie controleerde dit weekend tijdens het Waterpop festival op gebruik van alcohol en (soft)drugs. In totaal schreven agenten een twintigtal bekeuringen uit voor zaken als wildplassen, baldadigheid en drank- en drugsgebruik. Een 33-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij twee verpakkingen cocaïne bij zich had. Bij een alcoholcontrole hadden vijf mensen te veel gedronken.

Fiets voor 20,-
Rijswijk Tijdens hun surveillance op 10 augustus om 20.15 uur zagen agenten een jongen op de Haagweg langskomen op een fiets waarvan het slot verwijderd was. De 17-jarige fietser uit Rotterdam verklaarde de fiets gekocht te hebben voor 20,-. Op het politiebureau bleek de fiets als gestolen geregistreerd te staan en kreeg de jongen een proces-verbaal voor heling.

Boze man vernielt abri
Rijswijk De politie kreeg 12 augustus om 07.50 uur een melding binnen van een vernielde abri op de Volmerlaan. De melder kon een goed signalement van de dader geven en even later zagen agenten op de Sir Winston Churchilllaan een man die voldeed aan het signalement. De 34-jarige Hagenaar was behoorlijk onder invloed van alcohol en verklaarde dat hij de abri had vernield omdat hij boos was. De agenten hielden hem aan en gaven de man een proces-verbaal.

Met dank aan Appie
Delft Een oplettende getuige belde 11 augustus om 03.30 uur de politie omdat zij had gezien dat een man een ruit verbrak van een pand aan de Van Leeuwenhoeksingel en zo het pand binnenging. Zij vermoedde dat de man nog steeds binnen was. De politie zette daarop de omgeving af en riep de hulp in van de politiehond Appie. Die vond even later een 25-jarige man uit Delft die zich onder een bureau verstopt had. Omdat de man zich daarna niet zelf tevoorschijn kwam, beet de hond hem. De Delftenaar was op het politiebureau agressief en wenste niets te verklaren. Hij wordt maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Irritante fietsbel
Delft Bij een 34-jarige man uit Delft sloegen vrijdagavond 10 augustus om 23.45 uur de stoppen door toen een langs fietsende groep naar hem belde met een fietsbel en er gelachen werd. Dit zat hem niet lekker en sloeg één van de groep, een 24-jarige Delftenaar, op de Choorstraat op het hoofd. Het slachtoffer sprak de Delftenaar op het Vrouwenrecht aan op zijn gedrag, waarop de 34-jarige een waas voor zijn ogen kreeg en een vuistslag uitdeelde. De Delftenaar is aangehouden en kreeg na verhoor een dagvaarding mee naar huis.

Lantaarnpaal staat in de weg
Delft Een auto botste zaterdag 11 augustus om 04.30 uur op de Poptahof op een lantaarnpaal, en reed daarna door. Agenten troffen in de omgeving twee lopende vrouwen aan, die bij een de bewuste auto hoorden. Een 21-jarige vrouw uit Dordrecht verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Bij een blaastest bleek waarom ze de lantaarnpaal niet had kunnen ontwijken: ze had te veel gedronken. De vrouw blies 615 ugl. Ze moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille).Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving: voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Knagend geweten
Delft Een 26-jarige man uit Delft reed zaterdag 11 augustus om 01.30 uur een lantaarnpaal op de Van Miereveltlaan uit de grond en reed door. Agenten die de situatie aantroffen, vonden dichtbij een auto met warme motorkap en schade overeenkomstig met de lantaarnpaal. Toen ze aanbelden bij de eigenaar, vertelde hij een verhaal op dat de auto gestolen was. Aangezien de man duidelijk had gedronken, hadden de agenten twijfels bij dit verhaal en namen hem mee naar het bureau. Daar blies bij 405 ugl. en hield het verhaal over de gestolen auto vol. De agenten maakten hem duidelijk dat ze dit verder gingen onderzoeken en brachten de Delftenaar weer naar huis. Die avond, om 19.00 uur stond de inmiddels ontnuchterde Delftenaar aan de balie van het politiebureau. Ditmaal met een knagend geweten en een ander verhaal: hij was de bestuurder geweest en had de leugen verteld omdat hij bang was voor de consequenties. Hij moest direct zijn rijbewijs moest inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Met snorfiets tegen busje
Pijnacker/Nootdorp Agenten gingen zaterdag 11 augustus om 01.00 uur naar de Margriet in Nootdorp, waar een bromfiets tegen een busje aangereden zou zijn. Toen ze aankwamen zagen ze de 19-jarige bestuurder uit Nootdorp nog met zijn scooter tussen zijn benen op de grond liggen. Hij kom zich weinig meer herinneren, maar claimde niet gereden te hebben. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen om te bepalen of hij onder invloed was toen hij de macht over het stuur verloor.

Voor een extra zakcentje
Zoetermeer De beveiliging van een uitgaansgelegenheid aan de Amsterdamsestraat belde vrijdag 10 augustus om 23.30 uur de politie dat zij iemand vasthielden op verdenking van handel in xtc-pillen. De 18-jarige Zoetermeerder had 23 xtc-pillen op zak. Hij verklaarde op het politiebureau dat hij die verkocht voor een extra zakcentje. Hij zal dat in november voor de rechter verder moeten uitleggen.