Politie Drenthe

Zondag

Assen, 12-08-2007

Aanrijding motor en auto
VEENINGEN Een 20-jarige vrouw uit Kerkenveld is zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een personenauto. De vrouw zat als bijrijder op een motor, die werd bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Zuidwolde. Ze kwamen vanuit Meppel en reden op de Veeningen. Toen ze een auto wilden inhalen, sloeg de bestuurder (een 45-jarige man uit Hoogeveen) plotseling linksaf. De motorrijdster week uit naar links en kwam via een stoeprand ten val. Zij heeft een schafplek overgehouden aan de val en de bijrijdster knieletsel. De motorfiets is afgesleept. (BPS 07-167296)

Aanrijding fietser en auto
ASSEN Een 49-jarige fietser uit Veendam raakte zaterdagavond gewond na een aanrijding met een bestelauto op de Blokmakerstraat. De fietser reed over het fietspad in de richting van de Blokmakerstraat. Bij het oversteken had hij de gang er goed in, zoals hij zelf verklaarde en stopte niet bij de voor hem geldende haaietanden. Een 23-jarige bestuurder van een bestelauto uit Een kwam van rechts en kon niet meer tijdig stoppen. De fietser is met pijn aan zijn ribben naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. (BPS 07-167300)

Bromfietser bekeurd wegens rijden onder invloed HOOGEVEEN Een 17-jarige bromfietser uit Alteveer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau 255 ugl. en kreeg een rijverbod van 3 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
(BPS 07-167387)

Rijden onder invloed

MEPPEL Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 64-jarige bestuurder uit Meppel aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man kreeg op de Prinsengracht een stopteken, maar hij reageerde hier niet op. Even verderop reden de agenten de man voorbij en gaven hem een stopteken. Ze wilden de bestuurder aan de kant zetten, maar hij reed rechtdoor de Hoogeveenseweg op. Uiteindelijk stopte hij op de Brandemaat. Ter plaatse lukte het niet de man te laten blazen. Op het bureau blies hij uiteindelijk 515 ugl. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-167390)
HAVELTERBERG De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jarige man (woonplaats nog onbekend) aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op het Industrieterrein Noord en reed met een behoorlijke snelheid op de rotonde.Toen hij de A32 opreed, nam hij nog een stoeprandje mee. Agenten zagen dit alles en reden achter de bestuurder aan. Op de A32 reed de man ongeveer 15 km/uur. Toen hij werd staandegehouden, bekende hij direct dat hij geen rijbewijs meer had. Deze was ingevorderd. Boveniden roken de agenten alcohol. Op het bureau blies de verdachte 870 ugl. Bij controle bleek dat hij nog boetes had openstaan van 1200,-. Tegen hem werd verbaal opgemaakt. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-167403)

Mannen aangehouden op verdenking van diefstal uit schuur HOOGERSMILDE De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige man en een 31-jarige man uit Hoogersmilde aangehouden. Kort daarvoor kreeg de meldkamer een melding dat er een raam van een woning aan de Adriaan Pauwstraat zou zijn vernield. Later bleek dat er ook in de schuur was ingebroken. Uit de schuur was gereedschap gestolen. Op basis van een getuigenverklaring konden beide verdachten worden aangehouden in een woning elders in Hoogersmilde. Zij zijn ingesloten voor verhoor.(BPS 07-167395)

Inbraak in zwembad
EMMER COMPASCUUM In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een zwembad aan de Kijlweg. Door ramen en deuren te forceren, wist men binnen te komen. Diverse snacks zijn weggenomen. De eigenaar doet aangifte.(BPS 07-167230)

Winkeldief aangehouden
MEPPEL De politie heeft zaterdag een 48-jarige man uit Rogat aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Ruskenstuk. Hij had artikelen ter waarde van 14,16 meegenomen zonder te betalen. Personeel heeft de man staandehouden en overgedragen aan de politie. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een boete van 130,-. (BPS 07-167294)

Jongens schieten met paintballpistool
EMMEN Een man uit Emmen meldde in de nacht van zaterdag op zondag dat hij schoten zou hebben gehoord aan de Emmalaan. Hij dacht in eerste instantie dat er op hem werd geschoten. Kort daarna bleek dat een 22-jarige en een 23-jarige jongen uit Emmen met een soort van paintballwapen uit het raam van een woning aan het schieten waren. Op diverse plaatsen waren verfsporen te zien en werden verfpatronen aangetroffen. De verdachten werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uiteindelijk bleek dat ze niet op mensen hadden geschoten, maar onder meer op het straatmeubilair.Tegen hen werd verbaal opgemaakt wegens baldadigheid. (BPS 07-167445)

Man aangehouden wegens vernieling ruit
EMMEN Agenten hebben zaterdagavond een 38-jarige man uit Emmen aangehouden wegens vernieling van een ruit aan de Alerderbrink. Hij werd ingesloten. Tijdens zijn verhoor bekende hij de ruit te hebben vernield met een metalen aansteker.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-167351)

Man aangehouden
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Bentickslaan. Iemand gooide een flesje bier tegen de gevel van een discotheek en de scherven kwamen bij de aanwezige agenten terecht. Beveiliginsmedewerkers gingen achter de twee betrokkenen aan, die op de fiets probeerden te vluchten. Eén van hen, de 25-jarige man, werd kort daarna ingehaald en meegenomen naar het bureau voor verhoor. In eerste instantie ontkende de man, maar later gaf hij zijn daad toe. Hij had het flesje bewust naar de agenten gegooid, maar wilde niemand verwonden. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-167427)

Politie houdt man aan wegens bedreiging
EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Zuidlaarderbrink. Hij wordt verdacht van vernieling bij een woning en bedreiging van een 29-jarige man uit Emmen. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-167327)

Huiselijk geweld
WESTERBORK Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige uit Westerbork aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn moeder hebben gedreigd en zijn vader hebben mishandeld. Hij is ingesloten voor verhoor.(BPS 07-167402)

Man aangehouden wegens belediging politieambtenaar COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Coevorden aangehouden. De jongeman beledigde surveillerende agenten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij bekende de belediging en gaf aan dat hij dat niet had moeten doen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Met een boete van 220,- is hij huiswaarts gegaan. (BPS 07-167401)

17-jarig meisje door het lint
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarig meisje uit Noordscheschut en een 22-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Een 24-jarige jongen uit Hoogeveen verklaarde tegen de politie dat hij aan zijn haren was getrokken door het 17-jarige meisje en dat zijn shirt door haar kapot gemaakt was. Het meisje rende vervolgens naar de agenten en sloeg de jongeman tegen zijn hoofd. De agenten probeerden beiden uit elkaar te houden, maar het bleek dat zij assistentie van haar broer en zijn vrienden had gevraagd. Die wilden de jongeman te lijf gaan. De groep werd gesommeerd weg te gaan, maar de 22-jarige broer van het meisje bleef staan en bleef zich vervelend gedragen tegenover de politie. Hij werd aangehouden.Toen ging het meisje weer door het lint en probeerde een agent te slaan. Ze werd wederom gesommeerd weg te gaan, maar deed dit niet. Vervolgens is zij ook aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij haar aanhouding heeft ze tegen de politieauto getrapt waardoor een deuk in de auto ontstond. (BPS 07-167408)

Politie controleert op drank in het verkeer
WESTERBORK Agenten hebben zaterdagavond op de Knuppeldiek 30 blaastesten van bestuurders afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-167343)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.