Persberichten zaterdag & zondag

's-Hertogenbosch, 12-08-2007

Trio na achtervolging aangehouden voor mishandeling na doorrijding

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling, gepleegd na een doorrijding bij een kop-staart aanrijding op de kruising Vlijmenseweg-Willemsplein.

Een 31-jarige Bosschenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Hij was na de aanrijding achter het doorgereden voertuig aangereden. Die stopte en de Bosschenaar werd door één van de verdachten in het gezicht geslagen, waarna ze weer wegreden.

De Bosschenaar achtervolgde het trio over de A2 richting Eindhoven terwijl hij de politiemeldkamer aan de lijn had. Op de Ringweg in Best namen agenten de achtervolging van hem over richting Tilburg. Ter hoogte van Moergestel zijn de verdachten aangehouden. Ze waren met hun auto van de weg geraakt en in een weiland beland.

Twee verdachten komen uit Veldhoven en zijn 34 en 59 jaar. De derde verdachte raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Hij gaf vermoedelijk een valse naam op. De politie verricht onderzoek naar zijn identiteit. De 59-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. De 34-jarige man zit nog vast. Hij wordt tevens verdacht van een woninginbraak in Boxtel, in mei jl. gepleegd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt agressieve Bosschenaren aan voor bedreiging en mishandeling

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Bosschenaren (20 en 24 jaar) aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Parade. Daar hadden ze een portier met de dood bedreigd en hem daarna geslagen. Het tweetal was even daarvoor al uit het naastgelegen café gezet in verband met agressief gedrag. De portier liet hen daarom niet binnen, waarna hij bedreigd en mishandeld werd. Hij deed hiervan aangifte bij de politie. De Bosschenaren zijn ingesloten voor verhoor. Eén van hen had geen geldig legitimatiebewijs bij zich waarvoor apart proces-verbaal is opgemaakt.


-----

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige Bosschenaar aangehouden. Ook hij werd door eerder vertoond agressief gedrag geweigerd in een horecagelegenheid aan de Markt, waarna hij de portier bedreigde. De Bosschenaar is ingesloten voor verhoor.

Politie treedt op tegen winkeldiefstal

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond twee Bossche vrouwen (beiden 20 jaar) en een 28-jarige man uit Zuilichem aangehouden in een winkel aan de Markt. De vrouwen hadden getracht parfum te stelen met een totale waarde van 265 euro. Terwijl de vrouwen de beveiligingslabels verwijderden, schermde de man de beide vrouwen af. De diefstal werd op videobeelden gezien, waarna het trio door de beveiliging werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze zijn inverzekeringgesteld. Twee van hen zijn veelplegers en de derde had op 31 juli en 3 augustus jl. ook al winkeldiefstallen gepleegd.

Wildplasser aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden op de Parade voor belediging. Hij werd door agenten betrapt terwijl hij tegen een surveillanceauto stond te plassen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aangehouden voor vernieling

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige Bosschenaar aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat. Hij had in de gelegenheid vernielingen aangericht door met een glas tegen een wand te gooien. De wand raakte beschadigd. De Bosschenaar is ingesloten voor verhoor.

Bosschenaren aangehouden voor diefstal/heling snorfiets

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag twee Bosschenaren van 17 en 18 jaar aangehouden op de Carolushof. Agenten zagen het tweetal op een snorfiets rijden die van diefstal afkomstig bleek. Ze zijn aangehouden voor diefstal/heling. De snorfiets is inbeslaggenomen en zal aan de eigenaar worden teruggegeven. De jongens zijn ingesloten voor verhoor.

Mannen met harddrugs aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag op de Paardskerkhofweg drie mannen uit Veghel van 27, 29 en 31 jaar aangehouden. Zij waren in het bezit van harddrugs, volgens eigen zeggen voor eigen gebruik. De drugs is inbeslaggenomen ter vernietiging. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.


-----

Uden Op de Burenstraat in Uden werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Odiliapeel aangehouden. Hij was in het bezit van harddrugs, twee bolletjes vermoedelijk cocaïne. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor stroperij

Herpt De politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige man aangehouden bij zijn woning in Herpt voor overtreding van de Flora- en Faunawet. Hij wordt verdacht van stroperij; hij had een dode ree gevild. De verdachte verklaarde dat de ree vermoedelijk was aangereden en hij deze dood had gevonden aan de kant van de Boschweg te Schijndel. Hij had de ree vervolgens in zijn auto vervoerd naar de Spieringstraat in Herpt, waar hij het dier in de bosjes vilde. Een buurtbewoner vond daar delen van de ree en schakelde de politie in. Die stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachte. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Het is verboden (aangereden) wild te vervoeren. De politie moet eerst ter plaatse komen en vaststellen of het dier inderdaad door een verkeersongeval gedood werd en niet geschoten werd. Als het een ongeval betreft, gaat het dier naar de poelier. Degene die het dier heeft aangereden, kan daarna aanspraak maken op de opbrengst van het vlees. Hiermee wordt tegemoet gekomen in de geleden schade aan de auto die door de aanrijding is ontstaan.

Politieonderzoek leidt naar brandstichters tuincentrum

Vught De politie heeft zaterdagavond drie 15-jarige jongens uit Vught aangehouden op verdenking van brandstichting in het voormalige tuincentrum aan de Aert Heymlaan. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een zelfgefabriceerde rookbom die het drietal had aangestoken. Dat blijkt uit de eerste verklaringen, maar de technische recherche onderzoekt dit nog.

De eigenaar van het pand zag vlak voordat er brand uitbrak een groepje jongeren wegrennen. De politie stelde hiernaar een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachten. Ze zijn in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld. Het tuincentrum is door de brand geheel verwoest.

Moet nog zitten

Veghel De politie heeft zaterdagavond een 36-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden op de Udenseweg. Hij bleek nog 120 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Hij is ingesloten.

Politie treedt op tegen winkeldiefstal

Uden/Veghel De politie heeft vrijdagmiddag twee buitenlandse vrouwen van 19 en 20 jaar aangehouden in een drogisterij aan de Molenwieken te Veghel. Ze worden ervan verdacht voor 435 euro aan make-up te hebben gestolen met behulp van een geprepareerde tas. De diefstal werd gepleegd in een filiaal aan de Galerij in Uden. De vrouwen werden in Veghel aangehouden naar aanleiding van het opgegeven signalement. De politie heeft de tas inbeslaggenomen. In belang van het verdere onderzoek zijn de vrouwen inverzekeringgesteld.

Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist

Veghel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de N279 ter hoogte van Veghel een 23-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt joyrider

Veghel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige joyrider uit Veghel aangehouden. Agenten zagen de jongen met hoge snelheid over de Zuidkade rijden. Hij bleek de auto van zijn vader zonder toestemming van deze te hebben meegenomen. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

Heeswijk Dinther De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49-jarige man uit Zevenhoven aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man was in Heeswijk Dinther naar de woning van zijn 43-jarige ex-vrouw gegaan, waar hij een ruit vernielde. Vervolgens richtte hij in de woning vernielingen aan en hij bedreigde haar met de dood. De vrouw had zich met haar huidige man in de badkamer opgesloten terwijl haar ex in de woning huishield.

De verdachte is inverzekeringgesteld. Hij zou zijn ex-vrouw vaker bedreigd hebben, maar ook anderen, zoals zijn familieleden en zijn huidige partner. De politie verricht hiernaar verder onderzoek.