Politie Zeeland


---


Z-2565-2007 Aanrijding, Hoek
Op de N61 bij Hoek kwamen zaterdag om 20.15 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Beide bestuurders kwamen uit de richting van Biervliet. Toen plotseling een 15-jarige Terneuzense fietser, komende uit de richting van Hoek, door het rode licht reed, moest de voorste bestuurder, een vrouw uit Delft (leeftijd onbekend), afremmen. Een achter haar rijdende 29-jarige vrouw uit Brielle, kon niet tijdig stoppen en beide auto's kwamen met elkaar in botsing. Niemand raakte gewond, beide auto's liepen schade op.

Z-2566-2007 Aanrijding in Sint Jansteen
Op de kruising Heerstraat / Hoofdstraat / Brouwerijstraat in Sint Jansteen vond zaterdag om 09.30 uur een aanrijding plaats.
Een 25-jarige automobilis uit Sint Niklaas reed over de Brouwerijstraat, komende uit de richting van Kapellebrug. Op de kruising sloeg hij linksaf de Heerstraat in en verleende geen voorrang aan een hem tegemoet rijdende 18-jarige Axelse vrouw op een bromfiets. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto en de bromfiets raakten beschadigd.

W-2567-2007 Rijbewijs ingevorderd in Middelburg
Op de Schroeweg in Middelburg werd zaterdag om 20.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige Middelburgse automobilist.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 108 km/h terwijl op het gedeelte van de Schroeweg bij de spoorwegovergang, maximaal 50 km/h mag worden gereden.

W-2568-2007 Woninginbraak in Vlissingen
Zondag tussen middernacht en 11.00 uur werd ingebroken in een woning in Sandenburg in Vlissingen.
Er werd een ruit vernield en uit de woning werden een dvd-recorder, 2 flatscreens en een computer gestolen. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt meer van duizend euro.

O-2569-2007 Drugsactie in Renesse
In de nacht van zaterdag op zondag werd tussen 23.30 en 02.00 uur een drugsactie gehouden in Renesse.
Er werd gebruikgemaakt van speciale drugshonden van het KLPD. In totaal kregen 9 personen een proces-verbaal voor het in bezit hebben van drugs: 5 personen waren in het bezit van harddrugs, zoals coke en/of speed, 4 personen hadden softdrugs (weed) bij zich. Bij een van hen werd tevens een boksbeugel aangetroffen, bij een ander een mes, wat nog een extra proces-verbaal opleverde. Nadat alle personen afstand hadden gedaan van de drugs, werden zij, na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. Verder zijn er nog 7 personen aangehouden in verband met het drinken van alcohol op straat, niet voldoen aan een bevel of vordering en het beledigen van politieambtenaren.