Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind 11 en 12 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-08-2007

Neppistool afgepakt

Purmerend, 11 augustus 2007

Op de Markerkade heeft de politie een 14-jarige jongen aangehouden omdat hij met een neppistool liep te zwaaien. Iemand zag de jongen met het neppistool in de hand en belde de politie. Die trof de verdachte aan met het zwarte nepvuurwapen in de hand temidden van zijn vrienden. Op het politiebureau vertelde hij dat hij met plastic balletjes op een speelattribuut en blikjes wilde schieten. De jongen realiseerde zich nu dat mensen zouden kunnen schrikken. Het nepvuurwapen is inbeslaggenomen.

3 luchtbuksen inbeslaggenomen

Oostzaan, 10 augustus 2007, 20:06 uur

De politie heeft vier Oostzaners van 17 t/m 20 jaar aangehouden wegens het gebruiken van luchtdrukwapens op de openbare weg. Een getuige zag de jongens in het Twiske met de wapens bezig en belde de politie. Toen de agenten arriveerden waren de jongens er vandoor. De politie speurde de omgeving af en zag op de Lisweg in Oostzaan de auto die voldeed aan het signalement dat de getuige had doorgegeven. In de auto zaten de vier verdachten. Achterin de kofferbak lag een legerkleurige tas met daarin de luchtbuksen. De 20-jarige verklaarde dat hij 2 luchtbuksen voor 70,- had gekocht in Tsjechië. De derde was van een van de anderen. De jongens hadden op schietschijven geschoten, op kaarten met een roos erop. Ze beweerden niet te weten dat het verboden is om op de openbare weg met een luchtdrukwapen te schieten. De politie heeft de luchtbuksen inbeslaggenomen.

Honkbalknuppel(s)

Purmerend, 10 augustus 2007, 15:08 uur

De politie heeft drie Purmerenders aangehouden van 19 en 24 (2x) jaar wegens openlijke geweldpleging. Een 24-jarige gewonde Purmerender meldde zich aan het bureau. Hij vertelde dat hij op de Churchillaan door twee onbekenden in elkaar geslagen was met een honkbalknuppel en dat ze hem hadden beroofd van zijn MP3-speler. De politie startte een onderzoek op basis van het genoteerde kenteken. De verdachten werden buiten heterdaad aangehouden. Zij verklaarden de aangever wél te kennen. Een van de verdachten vertelde dat de 24-jarige man zijn buitenspiegel had vernield en dat hij ook een schuld van 1200,- met een gestolen bankpas had proberen te betalen. Tevens zou hij meerdere keren door de man met de dood zijn bedreigd. Tijdens de vechtpartij zou juist hij het slachtoffer zijn geweest en zijn geslagen met een honkbalknuppel en niet andersom. De politie constateerde duidelijk zichtbare verwondingen op gelaat en lichaam en maakte foto's van het letsel. Vervolgens hield de politie de 24-jarige man, die in eerste instantie slechts slachtoffer leek, ook aan. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht. Tot die bekend is zijn alle betrokkenen in de cel opgesloten.

Arrestaties op de Dam

Zaandam, 11 augustus 2007, 03.35 uur

Vrijdagnacht heeft de politie drie personen aangehouden op de Dam. Iemand belde de politie dat op de Dam werd gevochten. Ter plaatse zagen agenten een zeer agressieve man tussen een groep van ongeveer 20 personen staan. De man begon zijn kleren uit te trekken tot hij slechts in een boxershort stond. De zichtbaar onder invloed verkerende man schreeuwde ook naar de politie en schold ze uit. De politie hield de 23-jarige Zaandammer aan. De aanhouding werd bemoeilijkt door een aantal omstanders die vervolgens met gepast geweld op afstand werden gehouden. Na de nodige aanhoudingen keerde de rust terug. Een van de arrestanten, een 29-jarige Zaandammer, heeft een agent in zijn rug getrapt. De betrokken agent heeft aangifte gedaan. Tijdens de insluitingfouillering bleek de verdachte een zakje wiet, 5 pillen en een wikkel met vermoedelijk cocaïne bij zich te dragen. Alle arrestanten zijn in de cel opgesloten.

3 arrestaties na bedreigen echtpaar

Krommenie, 11 augustus 2007, 19:30 uur

De politie heeft 3 verdachten aangehouden naar aanleiding van de bedreiging van een echtpaar uit Krommenie. Het echtpaar belde zaterdagavond 19.30 uur de politie. Ze vertelden dat ze bij een familielid aan het Vlagzalm op bezoek waren. Op het moment dat ze naar buiten liepen richting hun auto kwamen twee bekenden aanlopen; een 31-jarige man uit Heemskerk en een 54-jarige man uit Assendelft. Wegens een zakelijk geschil zou het echtpaar vervolgens door hen zijn bedreigd. Het echtpaar ging in de auto zitten en sloot zichzelf op. De 31-jarige Heemskerker zou door de autoruit zijn pistool hebben getoond en met zijn wijsvinger tegen zijn slaap hebben gedrukt. Het echtpaar kon wegrijden en het kenteken van de auto van beide mannen werd doorgegeven aan de politie. De auto werd aangetroffen op de oprit van de woning van de 54-jarige man uit Assendelft. Beide verdachten waren daar aanwezig, evenals een 25-jarige Wormerveerder. De verdachten weigerden elke medewerking en probeerden te voorkomen dat de politie de auto zou doorzoeken. De Wormerveerder nam, op verzoek van de 54-jarige, plaats achter het stuur en reed de auto van het erf af. Daarbij reed hij tegen de benen van een agent, die gelukkig niet gewond raakte. De agenten pakten later elk een portier beet en werden een stuk meegesleept. De verdachte ging er met hoge snelheid vandoor en zou tijdens zijn vlucht nog bijna 4 spelende kinderen hebben geraakt. Buurtbewoners waren in rep en roer en assisteerden de politie bij het traceren van de auto. Deze werd in het zand aan het eind van de Zwarte Ring gevonden. De verdachte kon op het Akkerland in de boeien worden geslagen. In de auto werd het vuurwapen, een gasdrukpistool, aangetroffen. De drie verdachten zijn ingesloten. De aangereden agent heeft aangifte gedaan. Ook hebben diverse buurtbewoners aangifte gedaan vanwege het roekeloze rijgedrag van de verdachte.

Laatst gewijzigd 12-08-2007 16:29 | © Politie Zaanstreek-Waterland |