Ingezonden persbericht

Wateringen, 12 augustus 2007

Waterpop 2007: één groot feest

Na het zeer geslaagde jubileumfeest op vrijdagavond, in het prachtig aangeklede Hofpark in Wateringen, kon Waterpop al eigenlijk niet meer stuk. De weergoden waren ook op zaterdag goedgezind. Met een bezoekersaantal van ruim 27.500 mensen was het druk en erg gezellig.

Vanaf 13.15 uur was de beurt aan kinderact 'Knofje en het Circus', zij wisten de harten van de aanwezige kinderen en hun ouders snel te veroveren. Genietend van de zon zette Waterproofwinnaar 'Furistic' een wervelende show neer. De vrolijke klanken van El Pino and the Volunteers sloten daar naadloos op aan. Het stevige werk werd verzorgd door de Deense heren van The Psyke Project waarna de Amerikaanse band Magnapop de jaren negentig liet herleven.

Presentator DJ Zwaardski praatte vol enthousiasme de Nederlandse topbands Astrosoniq, Green Hornet, Moke en Matik aan elkaar en hiphopformatie Opgezwolle wist veel jeugd naar het Hofpark te trekken. Absolute knaller was de afsluiting met Antwerp Gipsy Ska Orkestra. Het swingende publiek kon geen genoeg krijgen van de vrolijke ska-klanken van deze Belgische formatie.

Waterpop wist ook de jongste bezoekers goed te vermaken. De kinderhoek met daarin de circusschool en schminkhoek werden druk bezocht. Levensgrote sprinkhanen, een sneltekenaar en drie breedgeschouderde Australische 'Bulls' vermaakten menigeen op theatrale wijze.

Al met al kan Waterpop 2007 samen met zijn 400 trouwe vrijwilligers terugkijken op een zeer geslaagde 30e editie van één van de meest gezelligste gratis festivals van Nederland.

Met zo'n goed jubileumweekend gaat Waterpop vol vertrouwen op naar 2008.

---

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende:

Stichting Waterpop Festival
Judith Boudri

M: 06 40719891
E: publiciteit@waterpop.nl
I: www.waterpop.nl