Gemeente Soest

Reconstructie Jacob Catslaan en PC. Hooftlaan

Datum: 31/07/2007

Op maandag 13 augustus wordt gestart met de reconstructie van de voetpaden aan de Jacob Catslaan en P.C. Hooftlaan in Soest. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bomen in de Jacob Catslaan en in beide lanen het vervangen van het asfalt uit de voetpaden door tegels en het vervangen van de openbare verlichting. Waterleidingbedrijf Vitens zal vanaf dinsdag 21 augustus haar hoofdleidingen in deze straten gaan vervangen.

Aangezien eerst de nieuwe waterleiding gelegd moet zijn, voordat de oude leiding kan worden verwijderd, nemen deze werkzaamheden circa vier tot vijf weken in beslag. Gedurende deze periode zijn de toegangspaden naar de voordeuren van de aanliggende woningen via houten loopschotten bereikbaar en de inritten naar garages zijn bereikbaar via rijplaten.

De verwachting is dat de werkzaamheden van Vitens medio september 2007 zijn afgerond. Direct aansluitend wordt er gestart met het aanbrengen van de nieuwe tegelverharding in de voetpaden en het vernieuwen van de openbare verlichting. Tijdens het plantseizoen eind 2007 of begin 2008 zullen er in de Jacob Catslaan sierkersen worden geplant.