Gemeente Zevenaar


13-08-2007: School voor speciaal onderwijs De Schilderspoort in gebruik

Voor leerlingen van de speciale basisschool De Schilderspoort is vandaag een heel bijzondere schooldag; zij gaan voor het eerst naar het nieuwe schoolgebouw aan de Mercurion 36 in Zevenaar. De basisschool biedt plaats aan ongeveer 340 leerlingen uit de regio De Liemers. Het zijn kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.

Tot en met het vorige schooljaar waren de leerlingen ondergebracht in noodlokalen of in een oude voormalige basisschool verspreid over 4 locaties in Zevenaar. Voor het eerst gaan de kinderen nu naar de school die speciaal voor hen is ontwikkeld, vormgegeven en gebouwd. Een school met een mooie gymzaal en andere bijzondere kenmerken. Het is voor de kinderen en de leerkrachten een bijzonder moment om na al die jaren te kunnen starten in het nieuwe gebouw.

Veel leerlingen komen met de schoolbus uit de omliggende gemeenten Duiven, Montferland, Rijnwaarden en Westervoort, zij worden gebracht en gehaald. Voor dit busvervoer is een speciale verkeerslus aangelegd om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom zal het ook voor de vervoerders van alle kinderen een belangrijke dag worden.

In het nieuwe gebouw is ook het Bureau Onderwijszorg van de Stichting Onderwijs op Maat De Liemers gehuisvest. Dit bureau is verantwoordelijk voor de uitwerking van het Weer Samen Naar School-project. Van hieruit worden de ambulante begeleiders in de regio aangestuurd. De derde gebruiker is het Bureau Logopedie op Scholen Zevenaar. Dit is de instelling voor schoollogopedie in de gemeente Zevenaar. Begin oktober vindt de officiële opening plaats. De organisatie ligt in handen van het trotse schoolbestuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Zevenaar, telefoonnummer 0316-595 242.

Lees meer over de Schilderspoort