Gemeente Bussum

Openstelling Brediusweg

Na een lange periode van afsluiting is de Brediusweg in Bussum vrijdagmiddag 10 augustus weer opengesteld voor verkeer.

De Brediusweg is afgesloten geweest vanwege het aanbrengen van een nieuwe duikerconstructie in de Brediusdam. Met de uitvoering van het project Landstraat-Noord wordt de Bussummervaart namelijk doorgetrokken tot aan het gemeentehuis.

Tijdens de laatste weken dat er gewerkt werd aan de duiker is ook de Brediusweg, vanaf de Constantijn Huijgenslaan tot aan de Brinklaan, opnieuw ingericht. Er zijn o.a. vrijliggende fietspaden aangebracht. Ter hoogte van de Roemer Visscherlaan en Vossiuslaan is een voetgangersoversteekplaats aangebracht. Op het wegvak is nieuw asfalt aangebracht, de aanwezige bushaltes, parkeervakken en inritconstructies zijn geoptimaliseerd.

Het werk aan de Brediusweg hangt nauw samen met werkzaamheden aan de Brinklaan, dat verspreid over meerdere fasen, tot en met het jaar 2009 wordt uitgevoerd. Nog dit jaar staat een reconstructie van het noordelijk deel van de Brinklaan gepland, waarna in het voorjaar van 2008 de kruising Brinklaan-Brediusweg wordt gereconstrueerd. In de periode daarna wordt het wegvak langs het gemeentehuis ook opnieuw ingericht. In de nabije toekomst dienen er daarom opnieuw diverse wegvakken tijdelijk afgesloten te worden voor verkeer. Informatie hierover is te vinden op onze website www.bussum.nl