Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 7 augustus 2007

Golfbaan architecten maken zich sterk voor duurzame natuurontwikkeling

Met gepaste trots presenteerden in de afgelopen week drie, in de Benelux werkende, golfbaanarchitecten die Senior lid zijn van het `European Institute of Golf Course Architects (EIGCA), het Natuur ­en milieu Manifest Golf van hun brancheorganisatie.

De gerenommeerde architecten Bruno Steensels, Gerard Jol en Alan Rijks krijgen erkenning voor hun werk als architect van hun internationale vakbroeders die verenigd zijn in dit instituut dat is voortgekomen uit het British Institute of Golf Course Architects.

Als lid van dit prestigieuze gezelschap onderschrijven zij haar missie om met de ontwikkeling van nieuwe golfbanen en de aanpassing van bestaande banen een waardevolle bijdrage te leveren ten behoeve van duurzame natuurontwikkeling.

Steeds meer dringt het besef door dat golfbanen `oases' van rust bieden voor de flora en fauna. Met het ecolabel Committed To Green van Golfenvironment Europe en de Nederlandse Golf Federatie onderscheiden inmiddels een aantal banen zich bijzonder op dit gebied.

Het Natuur ­en milieu Manifest Golf is te downloaden via: www.golfbaanderottebergen.nl.

(onderschrift: golfbaan als duurzame natuur) Gerard Jol Jol Golf Design www.jolgolfdesign.nl Bruno Steensels MasterGolf www.mastergolf.be Alan Rijks Golf Course Design www.alanrijks.nl Zie verder: www.eigca.org
www.committedtogreen.org

Van: European Institute of Golfcourse Architects (Benelux Chapter) p/a Middenduinerweg 75; 2082 LC Santpoort; Nederland Tel: +31(0)235376449; Mob:+31(0)653364151


---- --