Ingezonden persbericht


F5 neemt Acopia Networks over

Uitbreiding Application Delivery Networking naar datastorage met virtualisatie op bestandsniveau

Schiphol-Rijk, 13 augustus 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), heeft Acopia Networks overgenomen. Dit bedrijf is producent van virtualisatieoplossingen op bestandsniveau. Met de overname is 210 miljoen dollar in contanten gemoeid. De acquisitie is naar verwachting op 14 september 2007 afgerond. Het management van F5 overlegt momenteel over verdere overnamedetails.

"De overname is de volgende stap in de strategie van F5 om de applicatie-infrastructuur van datacenters te optimaliseren van de netwerkkern tot netwerkrand. Met de acquisitie breidt F5 zijn productaanbod uit met ADN-oplossingen voor de storagenetwerklaag", zegt John McAdam, President en CEO van F5 Networks. "Wanneer we de verschillende oplossingen op dit gebied bekijken, is Acopia duidelijk de beste optie. Dit dankt het bedrijf aan zijn prestaties, omvang en uitgebreide productportfolio."

F5 heeft wereldwijd ruim 20.000 klanten. Het bedrijf biedt technologie om ADN te optimaliseren. Dit doet F5 door IT-infrastructuren waarin alle applicaties geïntegreerd zijn, te stroomlijnen. Hierdoor profiteren klanten van maximale applicatieprestaties, -beveiliging en -beschikbaarheid. De productportfolio's van F5 en Acopia vullen elkaar naadloos aan. Zo zorgen de BIG-IP-producten van F5 voor uitstekende schaalbaarheid, beschikbaarheid, beveiliging en prestaties van servers en applicaties. Deze voordelen kan F5 dankzij de geavanceerde virtualisatietechnologie op bestandsniveau van Acopia nu eveneens aanbieden op datastoragegebied.

Acopia levert zijn oplossingen aan een grote klantengroep die grenst aan de doelgroep van F5. En het grootste gedeelte van de IT-budgetten van organisaties wereldwijd is gereserveerd voor storage. Door de overname kan F5 nog beter aan deze toenemende storagebehoefte voldoen.

"IT-medewerkers nemen steeds meer storageoplossingen in gebruik. In het afgelopen jaar verdubbelde dit door de uitbreiding van bestaande en de oprichting van nieuwe datacenters. Dit concludeert onderzoeksbureau IDC uit gesprekken met organisaties wereldwijd", zegt Richard Villars, Vice-President Storage Systems Research van IDC. "Bedrijven hebben virtualisatieoplossingen op bestandsniveau nodig om hun efficiency te verbeteren. Daarbij besparen ze met deze oplossingen op kosten voor het creëren, organiseren, beschermen en behouden van een groeiende hoeveelheid bedrijfskritische bestanden."

"We zijn verheugd deel te gaan uitmaken van F5", zegt Christopher Lynch, President en CEO van Acopia Networks. "Door de wereldwijde verkoopkanalen en krachtige merknaam van F5 kunnen wij beter voldoen aan de wereldwijd toenemende vraag naar onze producten. De strategieën en technologieën van beide bedrijven vullen elkaar aan. Gezamenlijk kunnen we klanten voorzien van optimale end-to-end-oplossingen vanaf de client- tot de storagenetwerklaag."

Voor meer informatie over de overname biedt F5 een webcast en presentatie aan op: www.f5.com/f5/ir/calendar.html. Deze informatie is beschikbaar tot 6 september 2007.

Over Acopia Networks
Acopia Networks is een vooraanstaande producent van geavanceerde virtualisatieoplossingen op bestandsniveau. Oplossingen op basis van Acopia FreedomFabric-software voor besturingssystemen ondersteunen organisaties bij het beheer van de groei en complexiteit van ongestructureerde bestandsinformatie. Hiervoor biedt Acopia oplossingen voor het automatisch voldoen aan beleid voor, datamigratie, tiering, load-balancing en snapshots van, en datareplicatie bij storageomgevingen op basis van producten van verschillende leveranciers. Daarbij ondersteunt Acopia IT-medewerkers om beheertaken te verminderen en de workflow te versnellen.