Politie Gelderland-Zuid

Politieonderzoek Lingestraat afgerond

Nijmegen, 13-08-2007 o De politie heeft het onderzoek naar een schietincident met dodelijke afloop, dat plaatsvond op woensdagavond 18 juli, afgerond. In het onderzoek werden zeven verdachten aangehouden. Er is tegen hen proces-verbaal opgemaakt.

Een 26-jarige Nijmegenaar werd kort na het schietincident zwaargewond in een tuin aangetroffen. Medische hulpverlening kwam snel op gang, maar reanimatie mocht niet meer baten. De 26-jarige man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie begon meteen met een grootschalig onderzoek. De Technische Recherche heeft die avond, en tevens in de dagen daarna, op meerdere locaties sporenonderzoek verricht. Zowel in de Lingestraat als in de omliggende straten hebben rechercheurs een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Ook heeft de politie met getuigen gesproken. Vlak voor het schietincident zouden een ruzie bij een café in de buurt en een vechtpartij in de Lingestraat hebben plaatsgevonden. Beide zaken zijn in het onderzoek meegenomen om te kijken of er een mogelijk verband was met het schietincident.

Zeven aanhoudingen
In het onderzoek zijn zeven verdachten aangehouden. Eén verdachte, een 22-jarige Nijmegenaar, meldde zich de avond na het dodelijke schietincident bij de politie. De raadkamer van de rechtbank heeft inmiddels zijn gevangenhouding bevolen. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging met dodelijke afloop. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd.
Vrijdag 27 juli hield de politie als gevolg van uitgebreid onderzoek nog zes personen aan, Nijmegenaren tussen 18 en 47 jaar. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en bedreiging. Na verhoor zijn de zes lopende het onderzoek in vrijheid gesteld.

Het politieonderzoek is afgerond en op dit moment wordt het dossier opgemaakt. Dit zal later deze week naar het Openbaar Ministerie worden verzonden.
(08)