FNV KIEM

Zelfstandige vrouwen verenigen tegen discriminatie verzekeraars Arbeidsongeschiktheidsverzekeraars in Nederland hanteren in hun polisvoorwaarden voor zwangere zelfstandige ondernemers uitermate discriminerende bepalingen.

Zo komen zij vaak pas na 2 jaar verzekerd te zijn geweest in aanmerking komen voor een zwangerschapsuitkering en kunnen zij veelal geen verzekering afsluiten om de tijdens het bevallingsverlof doorlopende vaste kosten op te vangen. Voor veel vrouwen is dit een belemmering om aan het zelfstandig ondernemerschap te beginnen. Voor vrouwen die al zelfstandig ondernemend zijn betekent dit tijdelijk een aanzienlijke terugval in hun inkomen.

In diverse individuele juridische procedures is deze problematiek aan de orde gesteld, tot nog toe zonder het gewenste resultaat. Reden waarom de Vereniging ter Bestrijding van Discrimatie van Zelfstandige Vrouwen door AOV Verzekeraars is opgericht. De vereniging zet zich namens haar leden in om de discriminerende bepalingen in de polisvoorwaarden van AOV verzekeraars te doen wijzigen. Zij doet dit door samen met andere belangenorganisaties het overleg aan te gaan met de verzekeraars en zonodig namens haar leden een collectieve procedure te starten tegen meerdere verzekeraars in Nederland bij het Gerechtshof in Den Haag.

De vereniging wordt ondersteund door diverse belangenorganisaties: FNV Zelfstandigen (in Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg), FNV Vrouwenbond, FNV KIEM, NVJ, Consumentenbond, Platform Zelfstandig Ondernemers en de Vereniging voor Vrouw en Recht Clara Wichmann.

En ook u kunt dit initiatief steunen door lid te worden van de vereniging en zo ook uw stem te laten horen! U kunt dit doen door lid te worden van de vereniging. Het lidmaatschap is kosteloos en u kunt zich eenvoudig aanmelden door een email te sturen naar m.nurdogan@kmkadfvocaten.nl

---