Gemeente Harlingen

Harlingen wordt Spijkerstad
10-8-2007

Van 13 tot en met 17 augustus 2007 zal Harlingen omgedoopt worden tot "Spijkerstad". Voor 178 kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar wordt een groots spektakel georganiseerd in de laatste week van de zomervakantie. Een week lang zullen de kinderen zich uit kunnen leven op het terrein nabij het Harlinger Bos (achter de voetbalvelden van ZMVV De Zeerobben).
Regelmatig ontving de gemeente signalen dat er voor de jeugd te weinig activiteiten georganiseerd werden tijdens vakanties. In het kader van de BOS impuls kan nu gehoor gegeven worden aan dit signaal.

Tijdens deze week worden er diverse activiteiten aangeboden, waarbij uiteraard het hutten bouwen het belangrijkste onderdeel vormt. Daarnaast worden er, speurtochten, waterspelen, en een heuse stormbaan afgewerkt. Alles zal zich rondom het thema "piraten en zeemeerminnen" afspelen. Voor de 4 en 5 jarigen wordt het programma enigszins aangepast.
Op vrijdag zal Spijkerstad vanaf 15.00 uur worden afgesloten met een bonte middag.

De organisatie van het evenement ligt in handen van het jongerenwerk. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om Spijkerstad te laten slagen. Vanuit het jongerenwerk is men er in geslaagd om een groot aantal vrijwilligers te werven voor het begeleiden van en toezicht houden op de kinderen.

De opening van spijkerstad zal worden verricht door wethouder Sijbenga tussen 9.00 en 9.30 uur en de afsluiting op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur met een rondleiding door Spijkerstad waarbij de bouwwerkenkunnen worden bekeken en bewonderd.