Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 16-08-2007

Mobiele telefoon beroofd

AMERSFOORT Woensdagmiddag werd de mobiele telefoon van 15-jarige meisje beroofd terwijl ze op de Stationsstraat liep. De politie zoekt getuigen.

Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur liep het 15-jarige slachtoffer afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg op de Stationsstraat toen zij door twee onbekende jongens op bromfietsen werden ingehaald. Een van de jongens sprak haar aan en gritste haar mobiele telefoon uit haar handen waarop de jongens wegreden in de richting van de Meridiaantunnel. De daders zijn vermoedelijk tussen de 16 en 19 jaar oud en ongeveer 1.70 centimeter lang. Een van hen droeg een blauwe baseballcap met Nike-teken, een vest met strepen in de kleur rood en zwart, een spijkerbroek en Nike-air gympen. De ander droeg een trainingspak in de kleur grijs en eveneens een baseballcap van Nike in de kleur zwart. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Vernielende veelpleger

AMERSFOORT Woensdagmiddag omstreeks 12.45 uur heeft de politie een man aangehouden in verband met vernieling van een stadsbank.

De politie kreeg de melding van een omstander die zag dat de 43-jarige verdachte uit Amersfoort op een bank in het Plantsoen Oost aan het krassen was. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Op het politiebureau bleek het om een bij de politie bekende veelpleger te gaan. De man is op het bureau ingesloten.