Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 16 augustus

* TWEEDE VERDACHTE SCHIETPARTIJ SPIJKENISSE GEARRESTEERD

SPIJKENISSE - De politie heeft vannacht een tweede verdachte gearresteerd voor de schietpartij die vorige week in een café aan de Voorstraat plaatsvond.
De 24-jarige man uit Dordrecht meldde zich vannacht op een politiebureau. Ook de identiteit van deze verdachte was al bekend bij de recherche en de politie zat hem dan ook op de hielen. De 24-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Het rechercheteam dat deze schietpartij onderzoekt zet het onderzoek voort.


* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN TIJDENS ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN

ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft woensdagavond een actie preventief fouilleren gehouden in de wijken Katendrecht en Feijenoord. Tussen zeven en acht uur werden 22 personen op straat en 8 voertuigen gecontroleerd.
Op de Bananenstraat werd een auto met twee inzittenden gecontroleerd. In het handschoenenkastje werd een vuurwapen aangetroffen. De twee inzittenden, Rotterdammers van 20 en 31 jaar oud, zijn gearresteerd en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij in verzekering gesteld.
Tijdens de actie is ook een keukenmesje in beslag genomen.


* SCHOTEN GELOST; GEEN GEWONDEN
SCHIEDAM- Een onbekende man vuurde woensdag eind van de middag enkele schoten af in de richting van een auto in de Professor Aalberseweg.
De betrokken auto ging er met hoge snelheid vandoor. De schutter liep naar een geparkeerd staande auto en reed weg. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Wel is mogelijk een ruit vernield van de beschoten auto.
De politie stelt een onderzoek in naar de schietpartij en de schutter. Mensen die getuige zijn geweest van het incident en nog niet met de politie gesproken hebben of mensen die anderszins informatie hebben die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de politie vis 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* POLITIE HOUDT MINDERJARIGEN AAN NA INBRAAK

HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van woensdag op donderdag drie minderjarige jongens uit Hellevoetsluis aangehouden voor het inbreken in een cafetaria aan de Forel. Een getuige meldde kort na middernacht de inbraak bij de politie waarop meteen met diverse politie-eenheden een onderzoek naar de verdachten werd ingesteld. De verdachten hadden een vuilniszak gevuld met blikjes frisdrank en waren er vandoor gegaan. Dankzij die aanwijzingen en het feit dat 'de buit lekte' konden de verdachten, 14, 14 en 17 jaar oud, op de Appelgaarde worden aangehouden.
Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.