Gemeente Binnenmaas

Renovatie voegwerk kerktoren

In de week van 20 augustus begint de renovatie van het voegwerk van de kerktoren aan de Breestraat in Westmaas. Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt het onderhoudswerk vijf tot zeven weken.

De gemeente Binnenmaas is eigenaar van de kerktoren bij het kerkgebouw in de Breestraat in Westmaas. Jaarlijks wordt de onderhoudstatus van de toren bekeken. Omdat de toren een monument is, kijkt ook de monumentenwacht periodiek naar de bouwkundige staat. Er is geconstateerd dat het voegwerk van de toren aan ingrijpend onderhoud toe is. De gemeente heeft daarom een gecertificeerd bedrijf opdracht gegeven al het voegwerk van de toren te renoveren.

Een niet te vermijden consequentie van deze werkzaamheden is dat de (directe) omgeving enige overlast zal ondervinden tijdens de steigerbouw en de daarna volgende uitvoering van het werk. Wij vragen uw begrip daarvoor en uiteraard streven we ernaar de overlast tot een minimum te beperken. Met het uitvoerend bedrijf is afgesproken dat de diensten op zondag veilig kunnen plaatsvinden en dat u ook veilig onder de steigers door kunt lopen.

Als u vragen heeft over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met de heer A. van der Vlies, bouwtechnisch medewerker, tel. 078 - 673 91 29.