Gemeente Soest

Start herinrichting park Honsbergen

Datum: 31/07/2007

Op 20 augustus 2007 wordt gestart met de herinrichting van park Honsbergen in Soest. De werkzaamheden duren, afhankelijk van onvoorziene omstandigheden, tot eind oktober 2007. Gedurende de werkzaamheden zijn de fiets- en voetpaden door het park, afhankelijk van de vorderingen van het werk, voor een onbepaalde periode afgesloten.

De afsluiting van de paden wordt met borden aangegeven. De voetpaden aan de Gerrit van der Veenstraat, die direct grenzen aan het park, zullen te voet bereikbaar blijven. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Roelofs Wegenbouw uit Den Ham.

Levensloopbestendig
De wijk Klaarwater moet een levensloopbestendige wijk worden, waar bewoners in elke levensfase kunnen blijven wonen, ongeacht leeftijd of beperkingen. Daarom behoort Park Honsbergen het sociale hart van de wijk te zijn, waarbij het thema Ontmoeten een grote rol speelt. In dit kader wordt onder meer gekeken hoe speelplekken ook voor kinderen met een beperking aantrekkelijk gemaakt kunnen worden. Een klankbordgroep van 25 bewoners en organisaties als SWOS, SBBS en basisschool De Achtbaan zijn bij dit ontwikkeltraject betrokken.