Gemeente Delft

Afsluiting Ruys de Beerenbrouckstraat

Vanaf maandag 20 augustus wordt de Ruys de Beerenbrouckstraat tussen de Provinciale weg en het Westplantsoen afgesloten voor alle verkeer. De reden hiervoor is het werk aan de riolering. De afsluiting duurt tot de kerst. De verkeersomleiding loopt via Provinciale weg-Westlandseweg-Phoenixstraat. Ook de riolering van de Kappeyne van de Coppellostraat wordt vervangen. Deze straat gaat dicht van 20 augustus tot eind september.

In de week voorafgaand aan de afsluiting van de Ruys de Beerenbrouckstraat (vanaf maandag 13 augustus), wordt het werk aan de kabels en leidingen afgerond. Het gaat hier voornamelijk om het stuk tussen de Libourellaan en de W.H. van Leeuwenlaan, aan de noordzijde van de Ruys de Beerenbrouckstraat. Voetgangers kunnen aan deze kant van de straat niet over de stoep, voor het overige verkeer is er geen overlast.

Op maandag 20 augustus begint het rioleringswerk in de Ruys de Beerenbrouckstraat tussen de Provinciale weg en het Westplantsoen. Door het geheel afsluiten van dit stuk straat kan het rioleringswerk in een kortere tijd worden gedaan. Daarnaast is het voor de mensen die er aan het werk zijn een stuk veiliger. De omleiding voor het autoverkeer loopt via de Provinciale weg-Westlandseweg-Phoenixstraat. Hulpdiensten kunnen de wijk wel rechtstreeks in via een aparte sluis in de Meeslaan. Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding via de Mijerstraat.

De tweede fase verloopt volgens planning. Het werk in de Donker Curtiusstraat is inmiddels klaar. Naar verwachting wordt de Ruys de Beerenbrouckstraat voor de kerst 2007 weer opengesteld voor autoverkeer. Begin 2008 worden de nieuwe bomen geplant en wordt de aanleg van de fietspaden en stoepen afgerond.

Actuele informatie over het werk is te lezen op het wijkweb Hof van Delft en Voordijkshoorn en op het informatiepaneel in de Albert Heijn aan de Donker Curtiusstraat.

Noot voor de redactie (