Project De Maaswerken


Vanaf 20 augustus helft Dukenburgse brug afgesloten

Maastricht, 10 augustus 2007. Door werkzaamheden aan de Dukenburgse brug, is vanaf 20 augustus aanstaande slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar voor verkeer. Vanaf maandag 13 augustus bereidt de aannemer de maatregelen voor om het verkeer van twee naar één rijstrook te kunnen leiden. Naar verwachting is het werk aan de Dukenburgse brug begin november gereed.

Beperkte verkeersstremming

Iedere brug is opgebouwd uit twee rijbaangedeelten, die ieder afzonderlijk omhoog worden gebracht (opgevijzeld). Tijdens de werkzaamheden blijft voor elke rijrichting continu één rijstrook beschikbaar. De verkeersstremming zal daardoor beperkt blijven.

Mogelijke vertraging voor buslijnen

De bussen van lijn 3 en 4, Wychen - Nijmegen CS/Oosterhout en vice versa, lopen mogelijk vertraging op.

In toekomst grotere schepen

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt een aantal bruggen om in de toekomst grotere schepen toegang te kunnen bieden in het Maas-Waalkanaal. Het gaat om drie bruggen in Nijmegen: de Hatertse, Dukenburgse en Graafse brug. De Hatertse brug is in het voorjaar al verhoogd.

Loket Maaswerken

Voor vragen over de verhoging van de bruggen kunnen omwonenden en weggebruikers terecht bij Loket Maaswerken: via loket@maaswerken.nl of 0800-62279375.