Gemeente Geldrop-Mierlo


EUR 43.000 : EXTRA KREDIET VOOR KLEEDLOKALEN OUDVEN

Op 4 juni 2007 stelde de gemeenteraad een krediet beschikbaar van EUR 262.000,-- voor de nieuwbouw van kleedlokalen op sportpark Oudven te Mierlo. Omdat bij de aanbesteding van dit werk blijkt dat dit bedrag niet toereikend is om de gewenste nieuwbouw te kunnen realiseren, stelt het college nu een extra krediet voor van EUR 43.000. De kleedlokalen zijn bedoeld voor de korfbalvereniging Midako en Lopersgroep Mierlo. Op 20 augustus vergadert de raad over dit onderwerp.

KOSTEN

Het bedrag van EUR 262.000,-- was gebaseerd op de opgestelde architectenbegroting. Toen op 2 juli van dit jaar de aanbesteding van dit werk plaatsvond bleek voor de werkzaamheden, inclusief kosten voor de architect, leges, sloopkosten en dergelijke een bedrag benodigd van (afgerond)
EUR 305.000,--. De verklaring voor het verschil tussen de architectenbegroting en de uiteindelijke inschrijving moet voornamelijk gezocht worden in de marktwerking.

PLANNING

Aan de laagste inschrijver is meegedeeld dat gunning van het werk op 21 augustus gebeurt, onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad met het benodigde aanvullende krediet. Betreffende aannemer is gevraagd er in zijn planning rekening mee te houden dat hij direct na opdrachtverlening start met het werk.