Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Capelseweg nabij kruispunt Lylantsebaan/George Hintzenweg (update)

Op dit moment wordt, zoals reeds eerder gemeld, gewerkt aan de Capelseweg in het gedeelte tussen de Hoofdweg en rijksweg A20. Deze werkzaamheden vinden deels overdag plaats, waarbij het verkeer met hinder door kan gaan

Werkzaamheden in avond en nacht

In de periode van 20 augustus tot en met 30 augustus worden er in de avond en nacht werkzaamheden uitgevoerd, waarbij dit gedeelte van de Capelseweg voor alle verkeer wordt afgesloten. Tijdens deze afsluiting gelden er omleidingsroutes, voor het verkeer vanuit en naar Capelle aan den IJssel.

Wegafsluiting

De afsluitingen op de Capelseweg vinden plaats van 20.00 uur tot en met 06.00 uur op maandag 20 augustus tot en met donderdag 23 augustus en op maandag 27 augustus tot en met donderdag 30 augustus.

Het benzinestation van Total dat nabij de kruising met de George Hintzenweg ligt blijft in deze periode altijd bereikbaar.

Tevens wordt ook de afrit van de A20, komende vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel afgesloten. Deze afsluitingen vinden plaats van 21.00 uur tot en met 05.00 uur op maandag 20 augustus tot en met vrijdag 24 augustus.

Werkzaamheden afrit A20

Ook de opstelstroken van de afrit van de A20 vanuit de richting Nieuwerkerk aan den IJssel worden aangepast. Op deze afrit wordt een extra linksaf-opstelstrook richting Capelle aan den IJssel/Alexandrium gemaakt. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de afrit afgesloten in de avond en nacht van 21.00 uur tot 5.00 uur. Deze afsluitingen vinden plaats op maandag 20 augustus tot en met donderdag
23 augustus en op maandag 27 augustus tot en met donderdag 30 augustus.

Kerklaan afgesloten

Vanaf maandag 20 augustus wordt er gewerkt aan het gedeelte van de Kerklaan tussen de Reigerlaan en de Parelduiker.

Wat gaat er gebeuren?

Eerst wordt het trottoir aan de oostzijde van dit weggedeelte opgebroken en weer opnieuw aangelegd. Daarna wordt het asfalt inclusief de fundering opgebroken. Vervolgens wordt de fundering van de weg en het asfalt weer aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt het weggedeelte voor het doorgaande verkeer afgesloten. Voor het bestemmingsverkeer naar de aanliggende parkeerterreinen van dit weggedeelte wordt éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de rotonde Duikerlaan richting Reigerlaan. De parkeerterreinen blijven, met uitzondering van die dagen waarop het asfalt wordt aangebracht, bereikbaar.

Planning

De afsluiting van dit weggedeelte is gepland van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 14 september.

Omleiding

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de Duikerlaan, Couwenhoekseweg en Reigerlaan in beide richtingen.

Bussen

De bussen van lijn 34 en 37 rijden tijdens de afsluiting vanaf de Kievitlaan/Kerklaan via de Reigerlaan, Couwenhoekseweg en Duikerlaan. De bussen in de andere richting zullen over het afgesloten weggedeelte waarop éénrichtingsverkeer is rijden. De halte aan de Kerklaan wordt tijdelijk verplaatst naar de Reigerlaan (tussen de Kerklaan en de Meerkoetstraat).

Aanbrengen asfalt

Tijdens het aanbrengen van het asfalt wordt het weggedeelte helemaal afgesloten en zijn de aanliggende parkeerterreinen gedurende twee dagen overdag niet bereikbaar. De hulpdiensten kunnen hier uiteraard wel komen. De exacte data waarop geasfalteerd zal worden zijn nu nog niet bekend. Dit wordt op borden aangegeven.

Voetpaden Schollevaar

Vanaf maandag 20 augustus wordt er gewerkt aan de voetpaden achter de Waldhoorn, tussen de Elegastburg en de Jachthoorn en achter de woningen van de Pallieterburg en het Minoes Erf.

Deze voetpaden worden plaatselijk gerepareerd of compleet vernieuwd. Ook wordt over grote gedeelten de beplanting weggehaald. In het plantseizoen aan het eind van het jaar wordt dan de nieuwe beplanting aangelegd. De werkzaamheden aan de voetpaden duren ongeveer drie weken.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het Informatiecentrum telefoonnummer, 2848484.