Gemeente Bussum

Weer naar school

Na een lange zomervakantie beginnen de kinderen van de basisschool vanaf maandag 20 augustus 2007 weer aan een nieuw schooljaar. Dat vraagt van alle weggebruikers extra oplettendheid.

Veel kinderen gaan op de fiets of lopend naar school en een aantal van hen doen dat voor het eerst zelfstandig. Dat vraagt van alle weggebruikers extra oplettendheid.

Voor opgroeiende kinderen is het alleen of onder begeleiding naar school fietsen of lopen een belangrijke ervaring. Zij leren op deze manier omgaan met het verkeer. Zeker nu het verkeer steeds drukker wordt, kunnen kinderen niet vroeg genoeg de gevaren én mogelijkheden leren kennen. Bovendien is lopen of fietsen gezond en gezellig.

Veel ouders vinden het te gevaarlijk om hun kind met de fiets naar school te laten gaan. Zij brengen hun kind om die reden met de auto naar school. Daardoor creëren zij echter onbewust gevaarlijke verkeerssituaties voor de andere kinderen. Door de grote verkeersdrukte voor de school, ontstaan onoverzichtelijke situaties voor kinderen die lopend of met de fiets komen. Wilt u uw kind toch met de auto naar school brengen, parkeert u dan iets verder van school en loop het laatste stukje. Wel zo veilig!