Gemeente Hilversum

Start van herinrichting kruising Neuweg/Gijsbrecht v. Amstelstraat

15 augustus 2007
Op maandag 20 augustus begint de gemeente met de herinrichting van de kruising Neuweg/Gijsbrecht van Amstelstraat. De werkzaamheden duren twee weken. Als de kruising klaar is worden in de week van 3 september nog vier avonden gebruikt om op het deel van de Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Neuweg en de Eikbosserweg een nieuwe toplaag asfalt en in rood asfalt uitgevoerde fietssuggestiestroken aan te brengen.

De kruising wordt volledig nieuw ingericht naar een ontwerp vergelijkbaar met dat van de kruising Bosdrift/Gijsbrecht van Amstelstraat. Aan beide zijden van de kruising wordt op de Gijsbrecht van Amstelstraat een plateau aangebracht waaroverheen de uitgebogen fietspaden en de zebrapaden komen te lopen. Op de Neuweg worden tussen de Silenestraat en de Gijsbrecht van Amstelstraat twee drempels aangelegd en nog één na de kruising, vlak voor de aansluiting van de Orchideestraat.
Verder krijgt de Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Eikbosserweg en de Neuweg nog een plateau. Dat plateau wordt meegenomen in de avondwerkzaamheden in de week van 3 september.

Omleidingen
Tijdens de herinrichting wordt de kruising Neuweg/Gijsbrecht van Amstelstraat afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Doorgaand autoverkeer op de Gijsbrecht van Amstelstraat wordt omgeleid. Vanaf de rotonde bij de Utrechtseweg/Laapersweg geldt een omleiding over de Utrechtseweg/Diependaalselaan/Bosdrift. En vanaf de andere kant wordt omgeleid over de Hilvertsweg, de Diependaalselaan en de Utrechtseweg. In de Langestraat wordt het autoverkeer geattendeerd op de afsluiting van de kruising Neuweg/Gijsbrecht en doorgeleid naar het Gooilandplein en de Emmastraat.

Extra maatregelen
Om autoverkeer op de Neuweg - onder meer van bewoners van de Bloemenbuurt - een uitweg te bieden naar de Gijsbrecht van Amstelstraat wordt voor de duur van twee weken in de Silenestraat de rijrichting omgedraaid. Ook op het gedeelte van de Egelantierstraat tussen de Gijsbrecht en de Neuweg wordt de rijrichting omgedraaid, onder meer om de achterliggende straten wat beter bereikbaar te maken.

Meer info:
Met vragen kunt u terecht bij de heer Wil Kamer van de dienst Stad; tel: 035 629 2200.