Gemeente Heerlen

Maandag 20 augustus 2007

Staatssecretaris bezoekt Solland Solar

Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt brengt op maandag 20 augustus een bezoek aan Solland Solar op bedrijventerrein Avantis. Ze gaat daar praten met medewerkers die via bemiddeling van Werkplein Zuid Limburg en het leer/werk loket een baan hebben gekregen bij het bedrijf.

Werkplein Zuid Limburg is er voor werkgevers in de hele regio Limburg zuid. De dienstverlening is gericht op het vervullen van vacatures. De tripool gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen werken nauw samen met CWI, UWV en verschillende onderwijsinstellingen.

Geschikte kandidaten
Werkplein Zuid-Limburg zoekt, binnen 48 uur, geschikte kandidaten uit de bestanden van CWI en UWV en de gemeenten in de regio. Als werkzoekenden niet direct plaatsbaar zijn wordt ook het leer/werk loket ingeschakeld. De betrokkenen krijgen dan eerst een opleiding bij een van de aangesloten onderwijsinstellingen. Daarnaast worden instrumenten gebruikt als loonkostensubsidies, detacheringsconstructies en leer/werk trajecten.

Specifiek
Bij Solland Solar zijn inmiddels drie groepen van vijftien mensen uit de regio Limburg zuid gestart. Ze hadden allemaal een technische achtergrond. Door een opleiding of doordat ze jarenlang in een technische functie hebben gewerkt. In de eerste drie maanden van hun plaatsing zijn ze theoretisch geschoold en aansluitend volgde een proefplaatsing van drie maanden. In september is deze proefplaatsing voor de eerste groep voorbij en krijgen ze een vaste baan bij het bedrijf.

Toekomst
De dienstverlening van Werkplein Zuid Limburg en het leer/werk loket speelt ook in op toekomstige ontwikkelingen. Nu is bijvoorbeeld al duidelijk dat er in de toekomst veel medewerkers nodig zijn in de zorg. Werkzoekenden die een opleiding hebben in de goede richting, maar nog specifieke vaardigheiden missen, worden met een aanvullende opleiding klaargestoomd. Als de werkgever zich dan meldt met de vacatures zijn ze klaar om geplaatst te worden.

HEERLEN, 16 augustus 2007
Concernstaf Communicatie
Monique Leurs
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --