Gemeente Waalwijk Verkeersveilige route voor scholieren

Fietspad Valkenvoortweg gereed voor start middelbare scholen

Maandagochtend 20 augustus om 08.00 uur wordt het fietspad langs de Valkenvoortweg officieel geopend in aanwezigheid van wethouder J. van Groos van Verkeer, vertegenwoordigers van beide aannemers BAM en Schapers en de heer van Kuijk van Scholengemeenschap Walewyc. De werkzaamheden zijn volgens planning afgerond voordat de middelbare scholen in Waalwijk starten. Het fietspad langs de Valkenvoortweg vormt samen met het fietspad langs de Weteringweg een verkeersveilige fietsroute voor scholieren vanuit o.a. Veen, Wijk en Aalburg, Genderen en Doeveren. Bovendien is het een aantrekkelijke fietsroute voor toeristische bezoekers. De fietsverbinding loopt over vrijliggende fietspaden en twee fietsbruggen (over het Drongels kanaal en over het Koningsvliet).

De kosten van de aanleg van de fietsroute bedragen 1.400.000. Het oorspronkelijke budget bedroeg 840.000 voor een aanliggend fietspad langs de Valkenvoortweg. De raad heeft in 2004 besloten extra middelen beschikbaar te stellen om een vrijliggend fietspad aan te kunnen leggen.

U bent van harte welkom bij de officiële opening van het fietspad langs de Valkenvoortweg. We verzamelen op de parkeerplaats van café t Snoekske, Valkenvoortweg 20.

Publicatie datum 16-08-2007