Gemeente Zoetermeer

Overzicht activiteiten week 33 & 34

De gemeente Zoetermeer stuurt elke donderdag een kort weekoverzicht van haar activiteiten naar de media. Hierin staan typisch Zoetermeerse activiteiten die de komende week in of in de directe omgeving van Zoetermeer plaatsvinden.

Maandag 20 augustus
Broodbakken en bloemschikken op de wijktuinen

De geur van zelfgebakken brood en versgeplukte bloemen: beleef het mee tijdens de zomeractiviteiten op de wijktuinen. Kinderen kunnen op maandag 20 augustus zelf broodjes bakken en kruidenboter maken op de wijktuin Noordhove aan de Da Sangollowruimte 10. Op woensdag

22 augustus kunnen zij een glas versieren en beschilderen en er een bloemstukje in maken op wijktuin Rokkeveen aan de Spectrumsingel. Vooraf aanmelden is belangrijk. Wijktuin Noordhove, telefoon (079) 5937910, Wijktuin Rokkeveen, (079) 3610557.

Vrijdag 17 augustus
Slaapnacht op VrijeTijdsCentrum

Stoffige straten en gevaarlijke bandieten. Het VrijeTijdscentrum aan de Zegwaartseweg is vrijdagavond 17 augustus tot zaterdagachtend 18 augustus omgetoverd in een cowboystad. Dan is er een slaapnacht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Als cowboys en girls helpen zij de sheriff van Desperado City om het stadje veiliger te maken en de boeven op te pakken.

Kinderen uit de wijk Meerzicht kunnen vrijdagavond 24 augustus tot zaterdagochtend 25 augustus meedoen aan de spannende slaapnacht. Het VrijeTijdsCentrum aan de Voorweg wordt dan omgetoverd in een cowboystad. De pers is van harte uitgenodigd om fotos te maken.

Augustus
Dagje stadsboerderij in de zomervakantie

Tot en met 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar elke maandag, woensdag en vrijdag, onder begeleiding meehelpen op de boerderij. Op deze dagen mogen de kinderen ook een bezoekje brengen aan de vlakbij gelegen bouwspeelplaats Rommelburg voor leuke knutselactiviteiten.

Voor deze activiteit moeten de kinderen zich van tevoren aanmelden. Er is plek voor tien kinderen per dag. Een dagje stadsboerderij begint om 10.30 uur en eindigt om 16.00 uur. De kosten zijn 8 per kind, houders van het Speelmeerpaspoort betalen 6,50 per kind. Een lunch is inbegrepen. Reserveren kan bij de Stadsboerderij Het Buitenbeest via het telefoonnummer 079-3520624.