Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 19 augustus 2007

Regio, 19-08-2007

Politie zoekt getuigen aanrijding

HAARLEM - 17 augustus. De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een snorfiets en een auto. Dit ongeval vond rond 14.15 uur plaats op de kruising van de Spaarndamseweg en de Zaanenlaan. Hierbij raakte de snorfietsster, een 44-jarige Haarlemse vrouw, licht gewond. De automobilist is doorgereden. De politie is op zoek naar deze bestuurder en heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie in Schalkwijk via telefoonnummer 0900 - 8844.

Politie zoekt getuigen mishandeling buschauffeur

HAARLEM - 15 augustus. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 58-jarige Haarlemse buschauffeur op het Delftplein in Haarlem. Deze mishandeling vond plaats op woensdag 15 augustus, omstreeks 16.55 uur. De verdachte is een jongeman van ongeveer 19 jaar oud met een Antilliaans uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur, kort zwart haar en is ongeveer 1.70 / 1.75 meter lang. Hij droeg een T-shirt met bruine, groene en oranje tinten en een donkere broek. Een andere buschauffeur wist te melden dat deze jongen rond 16.40 uur in buslijn 14 is ingestapt bij de bushalte Dr. W. Neijestraat/Rongweg in Spaarndam. Toen droeg hij een zwarte baseballcap. De politie roept mensen op die enig idee hebben over de identiteit van de jongeman of die getuige zijn geweest van de mishandeling, om contact op te nemen met de politie in Haarlem-Noord via telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanhoudingen na vechtpartij

HAARLEM - 19 augustus. De politie heeft omstreeks 03.40 uur drie mannen aangehouden in de Lange Veerstraat. Een 24-jarige Haarlemmer werd aangehouden, vanwege zijn aandeel in een vechtpartij. De tweede man, een 25-jarige inwoner van Drachten, is aangehouden, omdat hij niet voldeed aan vorderingen van de politie. De derde man, die werd aangehouden, is een 37-jarige man uit Groningen. Hij gedroeg zich heel recalcitrant ten opzichte van de politie en probeerde omstanders op te zetten tegen de agenten. Bij de vechtpartij werd een 22-jarige man uit Aerdenhout mishandeld. Hij probeerde op zijn beurt een jongen te ontzetten, die door een groepje jongens werd geslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de vechtpartij en naar de betrokkenen. De Haarlemmer en Drachtenaar zijn in verband met dit onderzoek ingesloten in het politiebureau. Tegen de Groninger is proces-verbaal opgemaakt.

Man slaat vrouw

HAARLEM - 18 augustus. De politie heeft rond 02.30 uur een 25-jarige Heemstedenaar aangehouden op het Spaarne. Surveillerende agenten zagen de man, samen met drie andere personen, lopen. De man trok de aandacht, omdat hij hard liep te schelden tegen de andere drie. De agenten probeerden de man aan te spreken op zijn gedrag, waarop de Heemstedenaar een van de agenten probeerde te slaan. Hierop werd hij aangehouden. Zijn 27-jarige vrouw, een van drie andere personen, probeerde haar man te kalmeren, maar haar man was hier niet van gediend. Hij sloeg haar midden in haar gezicht. De man is, na verhoor op het bureau, met een proces-verbaal op zak weer heengezonden.

Bromfietser dreigt met mes

HAARLEM - 19 augustus. De politie heeft een 33-jarige Haarlemmer aangehouden. De man reed rond 01.30 uur op zijn bromfiets over de Grote Markt. Hierbij reed hij tegen een man aan. Deze man zei hier wat van, waarop de Haarlemmer een mes trok en hiermee dreigde. Vervolgens reed hij door. De Haarlemmer werd even later door de politie aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. Op het bureau vernielde de man een deur. Hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Winkeldieven aangehouden

HAARLEM - 18 augustus. De politie heeft omstreeks 14.15 uur twee winkeldieven aangehouden. Oplettend beveiligingspersoneel van een warenhuis en een drogisterij in het centrum van Haarlem had gezien hoe de twee, een 25-jarige man en een 26-jarige vrouw, goederen probeerden te ontvreemden. Een beveiliger wilde het tweetal aanspreken. Hij kreeg hierop een klap van de mannelijke verdachte. Vervolgens gingen de twee ervandoor. Na een achtervolging door het centrum werden ze aangehouden. Ze zijn overgedragen aan de politie. Deze heeft de twee voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Ze bleken ook goederen van andere winkels bij zich te hebben.

Baldadige Haarlemmer aangehouden

HAARLEM - 18 augustus. De politie heeft rond 04.00 uur een 20-jarige Haarlemmer aangehouden. Surveillerende bikeagenten zagen de Haarlemmer op de Kleverlaan fietsen en ze zagen hoe hij tegen een fiets aan schopte. Een van de agenten ging bij de fiets kijken, de ander fietste achter de Haarlemmer aan. De agent hield de man aan in de Ter Spijtstraat. Bij deze aanhouding begon de Haarlemmer zich hevig te verzetten en ging hij er rennend vandoor. Na een achtervolging, waarbij de agent pepperspray heeft moeten gebruiken, is de man aangehouden. De Haarlemmer kreeg vervolgens de nodige nazorg i.v.m. het gebruik van de pepperspray. Op dat moment begon een 18-jarige Haarlemmer, een passant, zich te misdragen richting de politie. Tegen laatstgenoemde is proces-verbaal opgemaakt. Ook de 22-jarige Haarlemmer is, na verhoor op het bureau, met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Vol gas door Beverwijk

BEVERWIJK - 18 augustus. De politie heeft rond 03.00 uur een 23-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. De vrouw negeerde even hiervoor een stopteken van de politie. Zij ging ervandoor, maar na een achtervolging waarbij de snelheid fors werd overtreden en verschillende andere verkeersovertredingen werden begaan, werd de Alkmaarse aangehouden op de Spoorsingel. Ze bleek teveel gedronken (645 ugl / 1,5 promille). Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt en de vrouw kreeg een rijverbod van zeven uur.

Auto opengebroken

VELSEN-NOORD - 18 augustus. De politie heeft twee Poolse mannen van 19 en 39 jaar oud, rond 01.15 uur aangehouden. De twee worden ervan verdacht een auto te hebben opengebroken in de Wijkerstraatweg. Beide mannen bleken geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Man steelt van bouwterrein

BEVERWIJK - 18 augustus. Een 25-jarige Beverwijker is omstreeks 00.50 uur aangehouden door de politie. De man wordt ervan verdacht verschillende goederen te hebben geprobeerd weg te nemen vanaf een bouwterrein aan de Spaarnestraat. De man probeerde zich nog te verstoppen voor de politie, maar tevergeefs. Hij is ingesloten in het bureau.

Haarlemmer scheurt door centrum

HAARLEM - 17 augustus. Een 20-jarige Haarlemmer is rond 23.40 uur aangehouden door de politie. Even hiervoor zagen surveillerende bikeagenten de man in zijn auto rijden op de Botermarkt. Hij viel op, omdat hij zijn verlichting niet aan had. Toen een van de agenten hem hierop attendeerde, gaf de Haarlemmer gas en ging ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in en zagen hoe de automobilist een voetganger aanreed in de Barrevoetstraat. Deze hield hier enkele schrammen aan over. De Haarlemmer vervolgde met hoge snelheid zijn weg. Inmiddels was de achtervolging overgenomen door een politiecollega in een auto. Deze zag de verdachte door rood rijden op de Zijlvest. Op de Parklaan aangekomen, stopte de Haarlemmer ineens. Een bijrijder sprong uit de auto en verdween. De bestuurder werd aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

202 km/uur over A9

HEEMSKERK - 17 augustus. De politie heeft omstreeks 19.15 uur een 20-jarige inwoner van Callantsoog aangehouden. De man reed met 202 km/uur over de A9 (richting Alkmaar), terwijl ter plekke 120 km/uur de maximumsnelheid is. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Amsterdammer na achtervolging aangehouden

HAARLEM - 16 augustus. Een 21-jarige Amsterdammer is rond 17.50 uur aangehouden door de politie. Even hiervoor had de politie een melding gekregen dat de jongeman in een gestolen auto op de A200 reed. Hij probeerde aan de politie te ontkomen, maar na een achtervolging via o.a. de Prins Bernhardlaan en de Zomervaart, werd hij met behulp van een politiehond aangehouden. De verdacht probeerde zich te verstoppen in een tuin aan de Keulenstraat. Tijdens zijn dollemansrit heeft hij enkele geparkeerde auto's beschadigd en een aantal paaltjes. De verdacht is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.