Cambuur


Persbericht

Futsal Club Leeuwarden wordt Futsal Cambuur

Eerste divisionist Futsal Club Leeuwarden zal haar naam wijzigen in Futsal Cambuur. De KNVB heeft de naamswijziging goedgekeurd. Het is voor het eerst in Nederland dat een betaald voetbal organisatie intensief samenwerkt met een futsal club.

De intentie is dat de gehele Futsal Club Leeuwarden, inclusief de Stichting Topsport FCL, in de bestaande organisatie van SC Cambuur Leeuwarden zal opgaan. De divisie Futsal zal worden aangestuurd door het bestaande bestuur van FCL. De duels zullen worden afgewerkt in de Cambuur hal, welke aanwezig is in het Cambuur stadion.

De futsal tak zal spelen onder de naam Futsal Cambuur en zal ook zich in de geel/blauwe kleuren presenteren. Hoofdsponsor WTC Expo en kleding sponsor Masita van de Friese BVO zal ook fungeren als hoofdsponsor en kleding sponsor van de futsal club. Voorzitter Boomstra van FCL ziet voordelen in de samenwerking. "Ik zie door deze samenwerking veel positieve kansen voor onze club. Wij kunnen gebruik maken van de marketing materialen van de bvo en ook hebben zij veel expertise op allerlei gebied. Door deze verandering hopen we het futsal in het Noorden op een hoger niveau te brengen". Volgens algemeen directeur Pama van SC Cambuur past de samenwerking in het huidige beleid van de bvo om het merk Cambuur breder weg te zetten in de regio.

Noot voor redactie;