Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 20-08-2007

Gevaar op de weg

AMERSFOORT - De politie heeft op zondagmiddag 19 juli omstreeks 17.30 uur een 16-jarige jongen uit Amersfoort op de Liendertseweg aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag al rijdend op een snorfiets.

De politie had hem kort daarvoor een bekeuring gegeven voor het niet kunnen tonen van zijn bromfietscertificaat. Een 16-jarige vriend uit Amersfoort was eveneens bekeurd omdat de surveillerende agenten hem op de kruising bij de Ringweg Kruiskamp bij het rode verkeerslicht hadden zien doorrijden. Beide jongens waren vervolgens gewisseld van plaats en trui om aan een bekeuring te ontsnappen. Maar hier trapten de agenten niet meer in. Beiden kregen hun bekeuringen en vervolgenden hun weg.

Vervolgens reden de jongens op de snorfiets voor de vertrekkende agenten in de auto uit en maakte de bestuurder op dat moment een wheely (het voorwiel omhoog trekken). Hij raakte uit balans zodat hij bijna tegen de politieauto en andere langs de weg geparkeerde voertuigen aanreed. Toen was voor de agenten de maat vol en werd de bestuurder aangehouden. De snorfiets werd in beslag genomen voor nader technisch onderzoek. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.