Gemeente Purmerend

Werk aan de weg: Banning Coqcgracht en Karnstraat

07 augustus 2007

Maandag 20 augustus 2007 start de gemeente Purmerend met werkzaamheden aan de Banning Coqcgracht in de Purmer Noord. De maximale snelheid wordt er verlaagd: van 50 naar 30 kilometer per uur. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, tot uiterlijk 2 november 2007.

De aannemer start met de herbestrating (trottoirs en parkeervakken) op de Banning Cocqgracht. Na de herbestratingswerkzaamheden gaat de aannemer het asfalt in de Banning Cocqgracht en Karnstraat frezen, deels herstellen en geheel voorzien van een nieuwe laag asfalt met straatmotief. Aansluitend aan de asfalteringswerkzaamheden worden gefaseerd de in- en uitritten en drempels aangebracht.

Doorgaand verkeer is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Een omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. Tijdens de asfaltering- en straatwerkzaamheden blijft de Karnstraat wel bereikbaar, ook in verband met de hulpdiensten en het ophalen van huisvuil. De straat zal echter wel steeds vanuit verschillende kanten bereikbaar zijn.

Na de werkzaamheden is de verkeerssituatie veranderd: de fietsers vanaf de Heemraadsingel hebben nu voorrang en de zijwegen hebben de status van een gelijkvloerse kruising.