Persberichten Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 20-08-2007

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft zondagavond in een opslagloods een complete hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 18.30 uur een onderzoek ingesteld bij een opslagloods aan de Proostwetering. In de loods bevonden zich twee verdiepingen. Op de eerste verdieping werd een complete hennepkwekerij met ruim 600 planten aangetroffen. Alle planten en de apparatuur werden in beslag genomen. De mogelijke eigenaar van de kwekerij - een 27-jarige man uit Utrecht was al eerder aangehouden voor een ander feit. De man zal ook over de hennepkwekerij worden verhoord.

Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Straatroof

UTRECHT Zondagmorgen vond in de omgeving van het Centraal Station een beroving plaats van een man. De verdachte kon later worden aangehouden.

Een 18-jarige man uit Nieuwegein werd omstreeks 10.50 uur in de omgeving van de Knipstraat door een onbekende man onder bedreiging beroofd van zijn mobiele telefoon. Aan de hand van het opgegeven signalement wisten de agenten al snel om wie het zou gaan. Na een zoektocht door de stad kon uiteindelijk een 20-jarige man uit Culemborg worden aangehouden. De man wordt verdacht van de beroving van de man uit Nieuwegein.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een getuige belden omstreeks 07.30 uur naar de politie omdat hij achter een auto op de Rijksweg A2 reed. De man had sterk het vermoeden dat de bestuurder gezien zijn rijgedrag gedronken had. De politie heeft de auto op de Beneluxlaan aan de kant gezet. De 39-jarige bestuurder uit Utrecht werd na een eerste blaastest aangehouden omdat hij te veel op had. Op het bureau wees de ademanalyse 690 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Gesignaleerde man aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden die gezocht werd voor België met betrekking tot het witwassen van ruim 13 miljoen euro aan druggeld.

Tijdens de surveillance zagen agenten op een parkeerplaats ter hoogte van de Verlengde Vleutensweg een camper staan. De camper was voorzien van Franse kentekenplaten. De agenten besloten poolshoogte te nemen en spraken een man en vrouw die bij de camper hoorde aan. Het tweetal gaf antwoord in het Nederlands.

Tijdens het gesprek kregen de agenten een vreemd gevoel bij de twee personen. Via de meldkamer werden de personalia gecontroleerd. Hieruit bleek dat de 44-jarige man uit Frankrijk gesignaleerd stond voor België. De man moest nog een straf van 5 jaar uitzitten omdat hij voor ruim 13 miljoen aan drugsgeld had witgewassen. Hij werd aangehouden en ingesloten op het bureau.