Politie Groningen

Maandag 20 augustus 2007

Provincie Groningen, 20-08-2007

Stadskanaal: agent gewond bij aanhouding

Een agent is zondagmiddag gewond geraakt aan zijn knie bij een aanhouding in de Kempenlaan. In die straat had een man zijn buren aangesproken op zeer luide muziek. Toen zij daar geen gehoor aan gaven, heeft hij de politie ingeschakeld. De politie kon een einde maken aan de geluidsoverlast. Toen de politie weg was, kwamen de 18-jarige zoon en de 48-jarige vader bij de buurman aan de deur. Ze uitten bedreigingen en vernielden een raam van de voordeur. De 48-jarige liep hierbij verwondingen op aan zijn arm. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De 18-jarige is aangehouden en ingesloten. Deze jongeman verzette zich hevig bij zijn aanhouding, waardoor de agent knieletsel op liep. De agent moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De 48-jarige heeft zondagavond het ziekenhuis verlaten en is toen ook aangehouden en ingesloten.

Oude Pekela: alcomobiliste raakt kei

Een 46-jarige automobiliste uit Winschoten is zondagochtend aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw heeft op de N367 vermoedelijk een grote kei geraakt, waardoor de auto forse schade opliep. De auto kwam op de rotonde tot stilstand. Bij controle bleek de vrouw onder invloed van 1 promille alcohol. In haar auto werd bovendien een busje pepperspray gevonden. Dit is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: slingerende automobilist aangehouden

De politie heeft zondagochtend een 20-jarige automobilist uit Onstwedde aangehouden. De man viel op omdat hij slingerend over de A7 bij Kolham reed. Op een gegeven moment raakte hij zelfs in de berm. De man reageerde in eerste instantie niet op een stopteken van de politie. Uiteindelijk is hij bij een tankstation aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man niet te veel gedronken had. De man verklaarde drugs gebruikt te hebben. Ook in bij het fouilleren van de verdachte werd een gebruikershoeveelheid harddrugs aangetroffen. De drugs is in beslag genomen. Er is een bloedproef van de man afgenomen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

't Zandt: bromfietser onder invloed

Een 36-jarige bromfietser uit de gemeente Delfzijl is zondagmiddag aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Hoofdstraat in 't Zandt. Zowel de bestuurder als de bijrijder droeg geen helm. De man probeerde aan de politie te ontkomen, maar kon worden achterhaald. De ademanalyse op het bureau leverde een alcoholpromillage van 1,5 op. De man bleek bovendien niet in het bezit van een bromfietscertificaat of -rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: brommer niet in orde

De politie heeft zondagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige bromfietser uit Hoogezand. Agenten wilden de man in de Kerkstraat controleren, omdat er geen kentekenplaat op de brommer zat en de bestuurder geen helm droeg. De man probeerde aan de politie te ontkomen, maar kon toch worden aangehouden. De brommer bleek niet verzekerd te zijn. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat of -rijbewijs. Op het bureau is de brommer op een rollerbank geplaatst. De constructiesnelheid bleek 82 km/uur. De politie heeft de brommer ingenomen voor nader onderzoek.

Groningen: man steelt drank en keukengerei

Een 45-jarige man uit Groningen is zondagmorgen op de Turfsingel aangehouden voor diefstal. Een getuige zag hem in een gangetje naast een school aan de Sint Walburgstraat, vertrouwde het niet en belde de politie. Onderzoek bij de school leverde alleen een onafgesloten toegangshek en op en wat horeca-artikelen. De verdachte was al gevlogen. Agenten troffen hem alsnog op de Turfsingel. Hij had meerdere tassen met gestolen goederen bij zich. In de tassen zaten circa 45 flesjes en blikjes aan (fris)drank. Ook had hij divers keukengerei meegenomen. De verdachte is na zijn aanhouding ingesloten. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de goederen.

Groningen: drugsdealer betrapt

De politie heeft zondagavond op de Schoolholm een 38-jarige Stadjer aangehouden voor dealen. Agenten kenden de man van een eerdere aanhouding voor dealen. Op de hoek van de Schoolholm met de Vismarkt kreeg hij contact met iemand. Toen hij de agenten echter zag, koos hij het hazenpad. In de Schoolholm kon hij in de kraag worden gevat. De verdachte had geen drugs meer op zak. Dat had hij al weggegooid, net achter de politieauto. Het ging om dertien bolletjes harddrugs. De drugs werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: onder invloed en zonder verzekering

Een 39-jarige automobilist uit Groningen is zondagnacht op de Hereweg aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een controle viel hij door de mand. Op het bureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook werd duidelijk dat zijn auto niet verzekerd was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie onderzoekt beroving

De politie heeft zondagnacht in de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat twee mannen (43 en 57 jaar) en een 39-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor een beroving. De drie probeerden twee Stadjers (26 en 44 jaar) te beroven. Volgens de slachtoffers spraken de verdachten hen aan en vroegen om geld. De 26-jarige pakte zijn portemonnaie en een van de verdachten griste de portemonnaie uit zijn handen. Ook werd zijn mobiele telefoon afgepakt. Er ontstond een worsteling tussen de slachtoffers en verdachten. Uiteindelijk wisten ze de portemonnaie met inhoud en de mobiele telefoon weer terug te krijgen. De slachtoffers droegen de verdachten vervolgens over aan agenten. De twee mannelijke verdachten kregen een bekeuring, omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden. De drie verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft zondag op de Europaweg in Groningen een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 1017, aantal overtredingen: 152, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.