Politie Hollands Midden

Datum: 20 augustus 2007

Lisse Rijbewijs ingevorderd De politie heeft het rijbewijs van een 38 jarige man uit Teylingen ingenomen nadat hij met 116 km/u (gecorrigeerde snelheid) over de Stationsweg in Lisse had gereden. Een agent controleerde op zaterdagmiddag 18 augustus met de laser op de Stationsweg waar een maximum snelheid van 60 km/u geldt. De snelheidsduivel werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft zijn rijbewijs in kunnen leveren.

's Ochtend werd er gecontroleerd op de Venneweg in Lisse. Van drie weggebruikers bleek de koppeling van de aanhangwagen niet in orde te zijn en er werd een bon geschreven voor het niet dragen van de gordel. 's Middags werd er gecontroleerd op de Stationsweg. Hier bleken in totaal 6 personen zich niet te houden aan de maximum geldende snelheid en 1 bekeuring werd wederom uitgeschreven aan een persoon die geen gordel droeg. De politie zet de controles voort.

Noordwijk Hek opzettelijk omver gereden De politie kreeg op zondag 19 augustus, rond 20.55 uur, de melding dat een auto tegen een hek op het Irisplein was aangereden en vervolgens was weg gereden. Agenten gingen ter plaatse en omstanders konden vertellen om wat voor een soort auto het ging. In de wijk Morgenster troffen agenten de auto en de verdachten aan. Twee personen gaven aan in de auto te hebben gezeten tijdens de aanrijding. Twee anderen zouden hebben toegekeken. Zij zouden opzettelijk met de auto een aanloop hebben genomen en met hoge snelheid in de hekken zijn gereden. De twee verdachten, twee Noordwijkers van 19 en 20 jaar zijn daarop aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Rijnsburg Onrustige feestavonden in Rijnsburg Het feestweekend is in Rijnsburg onrustig verlopen. De politie heeft meerdere malen op moeten treden om vechtende partijen van elkaar te scheiden.

De feestavond van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus begon rustig en gezellig. Echter ontstond om 00.20 uur op de Abdijlaan/ Graaf Florislaan her en der vechtpartijen waarvan één grote vechtpartij van ongeveer 40 man. Met assistentie van omringende politieteams en een groot aantal politiebikers werden de vechtende partijen uit elkaar gehaald. De jeugd werd met behulp van omstanders uiteen gedreven en met enige dwang uit het centrum verwijderd.

Ook de avond van zaterdag 18 op zondag 19 augustus begon rustig. Maar vanaf 22.00 kreeg de politie meldingen dat een groep personen zich luidruchtig en vervelend in het centrum zou gedragen. Agenten waaronder politiebikers handelden de meldingen af. Omstreeks 00.30 uur ontstond er wederom een vechtpartij op de Kerkstraat. Politiebikers en hondengeleiders dreven de twee partijen uiteen. Even later bleken zij elkaar weer getroffen te hebben op het plein voor het gemeentehuis. Wederom werden de groepen van het plein verwijderd. Nog even later ontstond er een laatste opstootje op het Kraaiennest. Tijdens het scheiden van de partijen zijn in totaal vier personen aangehouden. Een 15 jarige jongen uit Valkenburg voor het beledigen van agenten en een 20 en 37 jarige man uit Rijnsburg en een 18 jarige Katwijker voor het niet weggaan terwijl dit door de agenten bevolen werd.

Leiden Inbraak in woningen In het weekeinde is er ingebroken in een aantal woningen in Leiden. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Middelstegracht. Via een bovenlicht zijn de inbreker(s) de woning binnengedrongen en hebben uit de woning een aantal waardevolle spullen weggenomen zoals een laptop en een Ipod. In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Pasteurstraat en de Witte Singel. Uit de woning van de Pasteurstraat is een laptop weggenomen, het is nog niet zeker hoe de dief is binnen gedrongen, mogelijk via een raam. Via het ingooien van een ruit van de voordeur zijn inbreker(s) de woning aan de Witte Singel binnengedrongen. Inbreker(s) hebben een laptop en een digitale camera uit de woning meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche zal indien er sporen zijn achtergelaten door de inbreker(s) onderzoek doen.

Leiden Vechtpartij tijdens studentenfeest Een studentenfeest in een pand aan de Breestraat is op zaterdag 18 augustus, rond 00.35 uur, uitgelopen op een vechtpartij. De politie moest eraan te pas komen op de vechtende partijen te scheiden. De politie heeft een 22 jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij een ander persoon had geslagen. Een groep personen bleef buiten op de Breestraat de confrontatie opzoeken. Uiteindelijk hebben agenten met behulp van agenten te paard de Breestraat vrij kunnen maken.

Voorschoten Aanrijding op de Raadhuislaan De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Raadhuislaan. Op vrijdag 17 augustus, rond 18.00 uur, kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee automobilisten. Een 43 jarige vrouw uit Zoetermeer wilde op de Raadhuislaan keren. De automobilist die achter haar reed, een 43 jarige man uit Den Haag, kon niet tijdig reageren [op de plotselinge manoeuvre van de automobiliste en reed in de linkerflank van de kerende auto. De automobiliste kwam hierdoor knel te zitten in haar auto. Haar passagier, haar 13 jarige zoon, kon zonder kleerscheuren uit de auto komen. De automobiliste is door de brandweer uit de auto bevrijd en is naar het ziekenhuis gebracht.

Roelofarendsveen Aanhoudingen na te water raken auto De politie heeft zondag 19 augustus drie verdachten aangehouden die betrokken waren bij een ongeval waarbij een auto op de Aderweg te water raakte. Het ongeval gebeurde rond 00.40 uur. De inzittenden bleven ongedeerd en verlieten de plaats van het ongeval. Omdat even niet duidelijk was of er nog iemand in de auto zou zitten, kwam de brandweer ter plaats. Er bleek niemand meer in de auto te zitten. De politie volgde diverse sporen en kwam zo uit op adressen waar de verdachten verbleven. Het gaat hier om een 32 jarige man, een 18 jarige vrouw en een 26 jarige man, allen met een Poolse nationaliteit. In 1e instantie wilde niemand vertellen wie de bestuurder was geweest. De politie gaat er van uit dat dit de 26 jarige man was op basis van verklaringen. Zowel van hem als van de andere man werd een ademanalyse afgenomen. De uitslagen waren 745 ug/l en 445 ug/l (limiet in het verkeer is 220 ug/l). Na overleg met justitie werd besloten de 26 jarige man te beboeten voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. De boete van 480 euro werd door hem betaald.

Woubrugge Jongens prikken gaten in dak school Drie jongens uit Woubrugge van 13, 13 en 15 jaar hebben vrijdagavond 17 augustus met een ijzerenstaaf gaten geprikt in het dak van een basisschool aan de Emmalaan. Een 25 jarige man uit Drachten die in de school aan het werk was, hoorde het gestommel op het dak en zag de jongens en waarmee ze bezig waren. Op het aanroepen gingen ze er vandoor maar bleven even later toch staan. De politie heeft de jongens verhoord en ze weer overgedragen aan de ouders. De schade aan het dak is nog onbekend.

Waddinxveen Auto gestolen na inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Sterrenlaan. De inbraak vond in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus plaats. Om binnen te komen werd een slaapkamerraam op de 1e verdieping opengebroken. Naast een flatscreen-televisie, kristal en paspoorten werden autosleutels gestolen. Met deze autosleutels werd een buiten geparkeerde zwarte Mercedes E220 diesel gestolen. De politie heeft dit voertuig onmiddellijk in de opsporingssystemen laten opnemen. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe nog ieder spoor.

Gouda Diefstal uit woningen De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan en aan de Botterwerf. Aan de Koningin Wilhelminalaan werden vrijdag 17 augustus rond 21.45 uur twee daders overlopen. Zij gingen er vandoor. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is gestolen. De zoon rende één van de daders nog achtera maar raakte hem op het Vogelplein kwijt. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 augustus werden een aantal goederen gestolen uit de woning aan de Botterwerf. Het gaat hier in ieder geval om een flatscreen televisie, een bankpasje en een fotocamera. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen via een dakraam. Het onderzoek door de politie heeft tot op heden nog geen indicatie naar verdachten opgeleverd.

Gouda Vernieler fiets aangehouden De politie heeft dankzij camerabeelden van Stadstoezicht zondag 19 augustus rond 04.00 uur op het Stationsplein een 29 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel kunnen aangehouden. De man wilde na het stappen met het openbaar vervoer naar huis maar kwam er achter dat er niets meer reed. Hij ging vervolgens op zoek naar een fiets, maar die stonden allemaal op slot. Hij probeerde door fietsen stevig aan te pakken alsnog één van zijn slot te krijgen. Zover kwam het niet. De Nieuwerkerker die gedronken had kreeg een proces-verbaal.

Schoonhoven Graffitispuiters aangehouden De politie heeft zaterdag 18 augustus rond 01.35 uur bij een viaduct aan de Montignylaan twee meisjes en twee jongens op heterdaad betrapt op het aanbrengen van graffiti. Op pijlers en wanden van het viaduct waren diverse printen gespoten. De verf was nog nat en de spuitbussen stonden op de grond. De vier, twee 19 jarige jongens één uit Rotterdam en één uit Schoonhoven en twee meisjes uit Schoonhoven van 17 en 18 jaar, hebben een proces-verbaal gekregen.

Krimpenerwaard Snelheidscontroles Bij vijf snelheidscontroles heeft de politie vorige week 84 overtreders op de foto gezet. Zij kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. Ter bevordering van de verkeersveiligheid blijft de politie controleren. Bergambacht - Hier controleerde de politie zaterdag 11 augustus tussen 09.15 en 10.45 uur op de Veerweg. Er passeerden 335 voertuigen op deze 80 km/h. weg. Hiervan reden er 5 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/h. Haastrecht - Hier controleerde de politie op zaterdag 11 augustus tussen 14.00 en 16.15 uur op de Bredeweg. Er passeerden 540 voertuigen op deze 50 km/h. weg. Hiervan reden er 25 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/h.

Lekkerkerk - Op vrijdag 10 augustus stond de politie op de Molenwerf. Er passeerden 199 voertuigen op deze 50 km/h. weg. Hiervan reden er 7 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/h. Zaterdag 11 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur was de politie te vinden op de Opperduit. Er passeerden 264 voertuigen op deze 60 km/h. weg. Hiervan reden er 27 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/h. Schoonhoven - Op dinsdag 14 augustus stond de politie op de G.J. van Heuven Goedhartweg. Tussen 19.00 en 21.15 uur passeerden hier 324 voertuigen op de 60 km/h. weg. Hiervan reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/h.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --