Politie Drenthe

Maandag

Assen, 20-08-2007

Controle verkeer door de politie

MEPPEL - Zondagmorgen hebben drie bestuurders een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de gordel. Ook werd een automobilist bekeurd die op de Grote Oever links langs de middengeleider reed. Deze verklaarde grote haast te hebben om op tijd bij de kerkdienst te zijn. Ook heeft de politie verschillende bestuurders een alcoholtest afgenomen. Eén van de passagiers verzocht de politie om ook een blaasproef te mogen doen, hij wilde later op de dag met de eigen auto op pad. De man had avond ervoor op een feestje alcohol genuttigd. Na de uitslag van de test kreeg de man van de politie het advies om voorlopig niet achter het stuur te gaan. Het duurt enige tijd voordat de alcohol echt uit het lichaam verdwenen is. (07169390/409)

SMILDE - Op de Rijksweg heeft de politie zondagmorgen een alcoholcontrole gehouden. Twintig bestuurders werden gecontroleerd, geen van hen had te veel drank op. (07169474)

ERM - Een 31-jarige automobilist uit Nieuw Buinen heeft zondagmiddag zijn rijbewijs bij de politie moeten inleveren. De man reed over de N34 bij Erm met een snelheid van 160 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. De man verklaarde dat hij niet in de gaten had dat hij zo hard reed. (07169433)

ZUIDLAREN - In de vroege uren van de maandagmorgen trof de politie een 21-jarige man uit Zuidlaren aan terwijl hij zonder rijbewijs reed in een auto. De man reed samen met enkele anderen in de auto en verklaarde dat zij even sigaretten zouden halen. De man volgde al wel rijlessen, maar had nog geen examen gedaan. (07169526)

Politie treft gezocht persoon aan
HOOGHALEN -Tijdens de surveillance heeft de politie zondagmorgen een vrouw slapend in een auto aangetroffen op de parkeerplaats aan de Oosthalen (bij het Herinneringscentrum Westerbork). Uit onderzoek bleek dat de vrouw gezocht werd voor brandstichting in Noord Holland. De vrouw is aan de politie van die regio overgedragen. (07169351)

Fietsendief gepakt
EMMEN - Zondagmiddag is aan de Troflang een 22-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden als verdachte van fietsendiefstal. Door een oplettende buurman met zijn vriendin werd gezien dat de fiets van hun buurmeisje werd gestolen. Het tweetal bedacht zich geen ogenblik en zette de achtervolging in en kon de dief bij de kladden grijpen. De man krijgt een dagvaarding en moet zich bij de rechter verantwoorden. (07169420)

Eenzijdig ongeval
AALDEN - Een automobiliste uit Emmen zag zondagmorgen tegen vier uur een scooter in de berm van de Aelderstraat liggen. De vrouw is daarop teruggereden en trof naast de scooter een 32-jarige man uit Oosterhesselen aan. De man was buiten bewustzijn. Vermoedelijk is de man met zijn scooter tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een Eik aangereden. De man is overgebracht naar het UMCG in Groningen. Daar is vastgesteld dat de man een schedelbasisfractuur heeft en een gebroken schouder. Getuigen hebben verklaard dat de man alcohol had gedronken in een café. Omdat te kunnen vaststellen is een bloedproef afgenomen. (07169339)

Peddelaar van de weg gereden
PESSE - Zondagmorgen kreeg de politie melding van een aanrijding op de Dorpsstraat. Een 33-jarige automobilist uit Den Hoorn (ZH) zag de 64-jarige "Peddelaar" uit Hoogeveen over het hoofd toen hij een parkeerplaats op wilde rijden. De wielrenner is met hoofdwond en schouderblessure overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. (07169379)

Botbreuken na aanrijding
ERICA - Zondagmorgen rond de klok van negen zag een 39-jarige automobilist uit Moerkapelle een 16-jarige bromfietser uit De Kiel over het hoofd. De automobilist reed over de Verlengde Vaart NZ van Klazienaveen richting Erica. Op de kruising met de Havenstraat/ Gentiaan zag hij de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De jongen heeft zijn enkel en pols gebroken. (07169380)

Motorrijder gewond na aanrijding

GIETERVEEN - Bij de T-splitsing Bonnerveen / Hunzeweg zag een 26-jarige automobiliste uit Groningen een groep motorrijders over het hoofd. Een 62-jarige motorrijder uit Gieterveen probeerde de aanrijding te voorkomen en reed de berm in tegen een elektriciteitsmast. Over de aard van de verwondingen van de man is niets bekend. (07169426)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592 451280.