Gemeente Woerden


* Persberichten

Meidengroep Zuwe voor meer zelfvertrouwen

20 aug 2007
De puberteit is lastig. Veel meiden voelen zich onbegrepen, eenzaam of down. Of denken dat ze niet de moeite waard zijn. En anderen hebben het idee dat ze met iedereen alsmaar ruzie hebben. Dit zijn voor veel meiden herkenbare problemen.
Hier is iets aan te doen. Meiden tussen de 12 en 16 jaar (Maarssen) en tussen de 15 en 20 jaar (Woerden), die wonen in de regio West-Utrecht, kunnen gratis deelnemen aan de Meidengroep. Ze gaan dan - samen met andere meiden en twee maatschappelijk werkers - onder meer werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het leren opkomen voor zichzelf. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn: onzekerheid, uiterlijk, conflicten, het aangeven van grenzen, vriendschappen en het omgaan met kritiek.

Leren omgaan met problemen samen met andere meiden Meiden uit Woerden en regio Utrecht-West kunnen zich aanmelden voor een meidengroep. Na aanmelding vindt er een intakegesprek gesprek plaats. Tijdens de eerste bijeenkomst van de meidengroep worden leerdoelen besproken en met behulp van oefeningen gaat de groep hiermee aan de slag. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld: onzekerheid en uiterlijk, grenzen aangeven, bij een groep willen horen en omgaan met kritiek en conflicten. De groep bestaat uit maximaal 12 meiden. Er wordt met elkaar gepraat, gewerkt aan opdrachten en ook zeker gelachen.

Aanmelden en informatie
Wil jij aan een Meidengroep deelnemen? Voor aanmelding en meer informatie kun je contact opnemen met Anne Jongmans of Marije de Bruijn, via telefoon (0348) 43 7000. Voor Maarssen, bel met Bibi Prummel of Helen Zoethout, via telefoon (0346) 55 71 21.

Zie ook:

* www.zuwe.nl

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |