Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 20 augustus 2007

Lufthansa breidt verder uit in Düsseldorf

Drie A340-300's vanuit Düsseldorf - 450 nieuwe banen aan boord en op de grond Vanaf mei naar Noord-Amerika voor 333 euro: inclusief terugvlucht en mijlen

Vanaf mei 2008 zal Lufthansa drie Airbus A340-300 lange afstandsvliegtuigen stationeren in Düsseldorf en het Canadese Toronto aan het vluchtschema in Düsseldorf toevoegen. Naast Toronto zullen deze comfortabele wide-body toestellen ook op New York en Chicago vliegen. "Düsseldorf is heel belangrijk voor Lufthansa. We kennen hier een succesvolle groei en we willen ons aanbod in de toekomst verder uitbreiden en verbeteren voor onze klanten. Daarom investeren we momenteel in extra vliegtuigen en meer service - zowel aan boord als op de grond", vertelt Karl Ulrich Garnadt, lid van de raad van bestuur van Lufthansa Passage Airline. "Met het gebruik van meer en grotere vliegtuigen nemen we een volgende stap in onze ontwikkeling in Düsseldorf. Hoewel we ons aanbod in Düsseldorf sinds 2003 al aanzienlijk uitgebreid hebben, zijn we ervan overtuigd dat we de recente groei ook snel zullen kunnen verkopen. Er is een stijgende vraag naar de Lufthansa kwaliteit in Düsseldorf", aldus Garnadt.

De Lufthansa vluchten van Düsseldorf naar New York, Chicago en Toronto starten vanaf 1 mei 2008. New York zal dagelijks worden gevlogen, Chicago zes keer en Toronto vijf keer per week. Lufthansa heeft een speciale introductie aanbieding vanuit Düsseldorf: de drie bestemmingen kunnen vanaf nu tot 4 september geboekt worden voor 333 euro retour. Het tarief is inclusief alle belastingen en toeslagen. Lufthansa mijlen zijn inbegrepen voor de deelnemers aan het Miles & More frequent flyer-programma

Betrouwbare plannen en een grotere vloot
Het stationeren van nieuwe lange afstandsvliegtuigen in Noordrijn-Westfalen werd enerzijds mogelijk gemaakt door de juridische zekerheid en de zekerheid wat de planning betreft na de recente beslissing van de Hogere Administratieve Rechtbank in Münster over de exploitatievergunning in Düsseldorf. Anderzijds maakt de uitbreiding van de vloot van Lufthansa het gebruik van meer vliegtuigen mogelijk. In 2008 zal Lufthansa in totaal zeven nieuwe lange afstandsvliegtuigen inzetten. Dat zal nieuwe groeicapaciteiten in Düsseldorf creëren.

Met de uitbreiding van de exploitatievergunning in Düsseldorf Airport is de luchtvaartmaatschappij hier al aanzienlijk gegroeid: verscheidene nieuwe bestemmingen worden bediend. In de dienstregeling van deze zomer is het aanbod van Lufthansa voor de eerste maal gestegen tot over de 1000 vluchten per week naar meer dan 50 rechtstreekse bestemmingen vanuit Düsseldorf.

De algemeen directeur van Düsseldorf Airport, Christoph Blume, verwelkomt de toename van lange afstandsvluchten van de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij op de grootste Duitse markt. "Lufthansa heeft zijn vluchtaanbod voortdurend uitgebreid op basis van de groeiverwachtingen van de nieuwe exploitatievergunning. De verdere ontwikkeling van het intercontinentale verkeer en het netwerken met het dichte routenetwerk van de luchtvaartmaatschappij zijn de logische resultaten van dit vooruitzicht. Vanuit ons oogpunt betekenen de nieuwe Lufthansa verbindingen daarom locatieontwikkeling en -verbetering: Düsseldorf bouwt een netwerk uit tussen de economische regio van Noordrijn-Westfalen en de internationale markten en garandeert zo toegang tot de wereldwijde handel."

"De huidige ontwikkelingen in Düsseldorf zijn ook belangrijk voor Lufthansa Nederland als verkooppunt. De capaciteitstijging vanuit Düsseldorf, tegelijk met een capaciteitstijging vanuit Amsterdam, biedt Lufthansa de gelegenheid om na de 'home carrier' de 2e positie op de Nederlandse markt verder te verstevigen".

"Nederland is een belangrijke markt voor Lufthansa. Deze laatste ontwikkelingen zijn hiervan een duidelijk bewijs" aldus Patrick Artiel, General Manager Lufthansa Nederland.

Vanaf mei zullen we, naast ons uitgebreid vluchtenaanbod naar de hub van onze Star Alliance partner United Airlines in Chicago, onze klanten ook vluchten vanuit Düsseldorf naar de hub van onze Canadese Star Alliance partner Air Canada in Toronto kunnen aanbieden", vertelt Garnadt. De Lufthansa vlucht naar New York verbindt de grootste Duitse markt met de grootste Amerikaanse markt. Lufthansa is de enige luchtvaartmaatschappij die vluchten vanuit Düsseldorf naar Noord-Amerika in drie klassen aanbiedt: First Class, Business Class en Economy. "We registreren een grote vraag naar Noord-Amerika, voornamelijk in het snelgroeiende premium segment, waaraan we nu ook kunnen voldoen vanuit Düsseldorf met het extra First Class-aanbod."

Lufthansa investeert in aanbod en service
Dankzij de drie Airbus A340 vliegtuigen zal het aanbod van Lufthansa naar Noord-Amerika vanuit Düsseldorf aanzienlijk verbeterd en uitgebreid worden. Naast 8 First en 48 Business Class zetels in elke Airbus, zullen 165 comfortabele zetels in de Lufthansa Economy Class worden aangeboden. De wide-body toestellen zullen de twee Lufthansa zakenvliegtuigen met elk 48 Business Class-zetels vervangen op de routes naar New York en Chicago.

"De twee Lufthansa zakenvliegtuigen in Düsseldorf, evenals het zakenvliegtuig in München kennen zo een groot succes dat de vraag momenteel groter is dan het aanbod. Daarom hebben we beslist om zowel in Düsseldorf als in München grote toestellen te gebruiken", vertelt Karl Ulrich Garnadt. De zakenvliegtuigen die in München gestationeerd zijn, zullen gebruikt worden voor een extra vroege vlucht vanuit Frankfurt naar New York.

De zakenvliegtuigen van de Lufthansa partner PrivatAir, die eveneens een groot succes kenden in Düsseldorf, zullen tot 30 april blijven vliegen naar New York en Chicago. Vanaf mei zal Lufthansa het Lufthansa zakenvliegtuigproject met PrivatAir voortzetten en nieuwe routes ontwikkelen. "Samen met PrivatAir zijn we heel trots op het feit dat we vanuit Düsseldorf een innovatief en succesvol project ontwikkeld hebben met de Lufthansa zakenvliegtuigen", zegt Garnadt.

Lufthansa klanten zullen vanaf mei kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod, maar ook van de uitstekende vliegtijden en verbindingsmogelijkheden naar de bestemmingen van de Star Alliance partners in Amerika en Canada, die bereikt kunnen worden vanuit de hubs in Chicago en Toronto. Ook de Noord-Amerikaanse klanten zullen nieuwe bestemmingen kunnen aandoen dankzij de nieuwe en snelle verbindingen. Niet alleen Düsseldorf zelf, maar in totaal ongeveer 50 Lufthansa bestemmingen in Duitsland en Europa zullen via Düsseldorf gemakkelijk bereikbaar zijn voor de transitpassagiers. Lufthansa netwerkplanners en verkoopspecialisten hebben de vluchtschema's in nauw overleg met de klanten en Düsseldorf Airport geoptimaliseerd om de beste vertrek-, aankomst- en transittijden te kunnen aanbieden.

Sinds 2006 heeft Lufthansa in Düsseldorf al verscheidene miljoenen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling en verbetering van de infrastructuur voor de Lufthansa klanten en nieuwe medewerkers geworven. De nieuwe 1.100 m² grote lounge voor de Lufthansa Business Class gasten zal in oktober 2007 geopend worden. In 2006 had Lufthansa al een nieuwe 750 m² grote Senator Lounge gebouwd voor zijn topklanten. Lufthansa heeft zich dus goed voorbereid op de uitbreiding in Düsseldorf. "Lufthansa blijft, als enige luchtvaartmaatschappij in Düsseldorf, garant staan voor de beste kwaliteit en een effectieve groei - voor klanten, banen en de economische ligging van de regio", zegt Garnadt.

De omvang van de investeringen in extra vliegtuigen, de ontwikkeling van de klantenservice op de grond en het aantal nieuwe banen in Düsseldorf is aanzienlijk. De drie A340 lange afstandsvliegtuigen alleen kosten meer dan 390 miljoen euro. Ongeveer 450 nieuwe en extra Lufthansa banen aan boord en op de grond zullen dankzij de stationering van het vliegtuig in Düsseldorf gecreëerd worden. Ook leveranciers en partnerbedrijven zullen meer mensen nodig hebben.

Lufthansa wil ook de incheckruimte renoveren en uitbreiden. De veiligheidscontroles zullen uitgebreid worden en de luchthaven is bezig met het bouwen van een nieuwe en ruime passagiersruimte in de Lufthansa terminal A voor Lufthansa passagiers die uit Amerika en Canada aankomen en verder vliegen.

De genoemde prijs heeft betrekking op boekingen die tussen 14 augustus en 4 september 2007 gemaakt worden voor reizen vanaf 1 mei 2008 vanuit Düsseldorf Airport. De einddatum voor de terugvlucht is 21 juni 2008. De prijs is per persoon voor een retour in Economy Class en is inclusief alle belastingen, evenals de Lufthansa ticket service charge van 10 euro wanneer u boekt via www.lufthansa.com. Informatie over en boekingen van Lufthansa vluchten zijn mogelijk via de Lufthansa website, het Lufthansa callcenter op 0900 1234 777, de reisbureaus of de Lufthansa balie op de luchthavens.

Perscontact :
Wencke Lemmes-Pireaux
Tel. : +32-(0)2.627.40.46
Fax: +32-(0)2-627.40.44
E-mail : wencke.lemmes@dlh.de