Ingezonden persbericht


Persbericht, 20 augustus 2007

Arbeidsmarktmonitor Bureau Bob eerste helft 2007:

OPNIEUW FORSE TOENAME VACATURES ECONOMISCH GEOGRAFEN EN PLANOLOGEN

In de eerste helft van 2007 waren er opnieuw meer vacatures voor planologen en economisch geografen dan in geheel 2006. Waren er in 2006 gemiddeld 60 vacatures per maand, in de eerste helft van 2007 ging het al om 71 vacatures per maand: een toename van bijna 20%. Dit blijkt uit de nieuwe arbeidsmarktmonitor van Bureau Bob, detacheringbureau op ruimtelijk en economisch terrein. De arbeidsmarkt voor geografen en planologen trekt fors aan, concludeert Bureau Bob. Bureau Bob verhuist overigens begin november naar Arnhem om beter bereikbaar te zijn voor kandidaten en opdrachtgevers.

Vooral gemeenten hadden meer vacatures (+ 42%) voor planologen en economisch geografen in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar. De bezuinigingen en vacaturestops van gemeenten zijn grotendeels achter de rug, is de belangrijkste verklaring.

Voor het eerst groeiend marktaandeel junioren

Het aandeel vacatures voor junioren en junioren+ (0-3 jaar werkervaring) neemt voor het eerst sinds de economische malaise toe (+5%). De belangrijkste oorzaak van deze groei is het feit dat senioren nu al moeilijk te recruteren zijn waardoor ook lichtere kandidaten in beeld komen. Het marktaandeel voor senioren (vanaf 6 jaar werkervaring) neemt ten opzichte van 2006 af (-5%), maar blijft met 42% veruit het grootst.

Stijging vooral op werkterrein economische zaken

Het aantal vacatures nam het sterkst toe op het werkveld economische zaken; het marktaandeel steeg van 13 naar 18%. Het marktaandeel van werkveld ruimtelijke ordening neemt licht toe (+1%) en blijft met een aandeel van 50% veruit het grootst. De werkvelden volkshuisvesting en vastgoed lieten - ondanks een stijging van het aantal vacatures - een daling zien van het marktaandeel: volkshuisvesting daalde van 14 naar 9% en vastgoed van 25 naar 24%.

Bureau Bob verhuist naar Arnhem en breidt uit
Begin november verhuist Bureau Bob naar Arnhem. Het nieuwe kantoor is gevestigd op het Willemsplein, naast station Arnhem Centraal. Het betreft het bekende gebouw De Nederlanden van 1845 van de architect Dudok. Op dit moment is Bureau Bob nog in Nijmegen gevestigd, alhoewel de meeste opdrachtgevers en kandidaten zich in de Randstad bevinden. Daarom is gekozen voor verhuizing naar Arnhem.

Daarnaast maakt Bureau Bob een sterke groei door, waardoor het team wordt uitgebreid. Naast Marleen van Beek-Hermkens, Heidi Vercraeye en Julia van Kampen zal Mariska Dokter kandidaten en opdrachtgevers op ruimtelijk en economische terrein samenbrengen. Mariska Dokter studeerde geografie in Groningen en werkte daarna enkele jaren in het onderwijs.

/ / /

Informatie voor de pers

Bij vragen kunt u contact opnemen met Heidi Vercraeye of Marleen van Beek-Hermkens, telefoon (024) 373 58 11.

---- --